Strømbrudd på grunn av tung snø flere steder i romjulen 2020

Mye tung snø som la seg på linjene kombinert med trefall på grunn av været, gjorde at romjulen 2020 ble ganske så hektisk for Elvias feilrettere.

Mye tung snø var årsaken til mange strømbrudd i nettet vårt i romjulen. Enten fordi snø og is la seg rundt strømledningene, men også fordi værforholdene gjorde at trær falt over linjer.

Elvia hadde ekstra bemanning og mange feilrettere ute for å gi kundene strømmen tilbake så fort som mulig. Likevel ble noen av kundene strømløse over lengre tid. Den tunge snøen gjorde sitt til at feilretterne noen steder hadde utfordrende og store oppgaver å løse før feilen kunne rettes - og i tillegg gjorde dyp snø og mye trefall at fremkommeligheten ikke alltid var den beste, se bildene lenger nede på siden.

Meld fra om farlige forhold som lavthengende linjer

Tung snø kan også gjøre at linjene kommer nærme bakken. Det er viktig å huske på at dette er farlig og vi setter stor pris på om dere varsler oss dersom dere ser dette. Ikke fjern snøen fra linjene selv. Send oss gjerne bilde og informasjon om hvor du har sett linjer nær bakken.

Du kan også melde fra på telefon 22 44 10 40 hvis du bor i Oslo eller Viken øst. For å melde fra om farlige forhold i Innlandet ringer du 62 12 30 00.

Noen glimt fra feilretting ute i felten

Elvias feilrettere kan ha ganske utfordrende arbeidsforhold til tider, og slik har det vært i romjulen 2020. Tung og våt snø skaper både feil på linjer og strømbrudd, i tillegg til at det blir vanskeligere å ta seg fram for de som skal ut på jobb og rette feil. Her er noen situasjonsbilder fra felten.

På jobb med Elviabil, feilretting i romjul 2020. Foto

På jobb i romjulen. På grunn av tung snø som la seg på linjene var det mange strømbrudd i Elvias område i romjulen 2020. Det er ikke alltid at Elvia-bilen kan brukes for å nå fram til der jobben må gjøres.

Tre over linje i vinterlandskap.Foto

Tre over linje skaper problemer for strømforsyningen.

Tre over linje, mannskap i arbeid. foto

Tre som faller over linjer kan skape farlige situasjoner og problemer for strømforsyningen til våre kunder. Dette er fra feilrettingsarbeid i romjul 2020.

Mannskaper retter feil på linjer. Vinterbilde. Foto

Tung snø og is som henger på linjer skaper problemer for strømforsyningen. Her er Elvias mannskaper i ferd med å rette en slik feil.

Tung snø på strømledninger. Foto

Dette bilder er fra romjulen 2020. Her ser man tydelig hvordan snø og is pakker seg rundt strømledningene. Enkelte steder var snødybden opptil 1 meter, noe som selvsagt gjør framkommelighet til en ekstra utfordring for feilretterne.

Snø på strømledninger. Foto

Hvit jul er vakkert, men for mye tung snø gir utfordringer for strømnettet vårt. Romjulen 2020 opplevde en god del kunder strømbrudd som følge av været.