Oppussing og elektrisk arbeid

Det er alltid spennende med et nytt oppussingsprosjekt, men det er ikke alt du kan eller bør gjøre på egen hånd – spesielt ikke når det gjelder elektrisk arbeid. Hvis du planlegger å bygge terrasse, garasje eller et lite tilbygg kan det for eksempel få store konsekvenser hvis du graver feil og forårsaker brudd på strømkabler. Sett deg inn i hva du kan og ikke kan gjøre selv på forhånd, så slipper du ubehagelige overraskelser. 

Husk dette hvis du planlegger å pusse opp

Går du med planer om å pusse opp, er det viktig med god planlegging. Det vil gjøre jobben både enklere, mer effektiv og mindre kostbart.
Dette er det viktigste å huske på

Tilbygg på hus

Mange bruker den lange vinteren til å planlegge årets byggeprosjekter, og når sommeren kommer er det på tide å gjøre planene virkelige. Kanskje du vil bygge platting, terrasse eller en garasje?
Les om regler for tilbygg på hus

Skal du bygge terrasse?

Skal du bygge terrasse eller kanskje en platting med stolpesko, bør du ikke begynne å grave før du tar kontakt med oss.
Dette må du vite før du bygger terrassen

Legge inn strøm på hytta

Selv om det fortsatt finnes enkelte som foretrekker å ha det spartansk på hytta og at innlagt strøm og vann ødelegger den genuine hytteopplevelsen, vil de aller fleste i dag likevel ha tilgang til strøm på hytta.
Les mer om å legge inn strøm på hytta

Flytte sikringsskap? Dette må du vite

Skal du gjøre endringer hjemme og kanskje trenger å flytte et sikringsskap, må du regne med en kostnad på 10 000 - 25 000 kroner, avhengig av om du bare skal flytte det én meter eller til et annet sted i huset.
Les mer om å flytte sikringsskapet

Skal du oppgradere det elektriske anlegget?

Er det på tide å oppgradere det elektriske anlegget i boligen din? Det er begrenset hva du har lov til å gjøre selv, og hva du må overlate til en faglært elektriker.
Her er en oversikt over hva du faktisk kan gjøre selv

Skal du rive boligen din eller det elektriske anlegget?

Hvis du skal rive boligen din og/eller det elektriske anlegget ditt er det viktig at du tar kontakt med Elvia i god tid før arbeidet begynner. Behandlingstiden på rivemeldinger varierer alt i fra 30 dager til 1 år, avhengig av størrelsen på rivejobben.
Her kan du lese mer om hvordan du sender søknad om riving.

Godkjente entreprenører (Oslo og Viken)

Elvia godkjenner hvilke entreprenører som kan prosjektere og utføre elektromontasjetjenester i strømnettet i Oslo og Viken. Dette for å sikre at du som kunde får kvalifiserte leverandører til oppgavene du ønsker utført.
Her er en liste over godkjente entreprenører i Oslo og Viken