Nettleie-API kan gjøre hjemmet ditt lønnsomt og smart

I forbindelse med piloten for ny nettleiemodell, har Elvia laget et nettleie-API som gir ut prisene på nettleie per time. API´et kan hjelpe deg å flytte forbruket. Finn ut hvordan.

Bakgrunnen for at vi har laget dette nettleie-APIet er diskusjonene rundt den ny nettleien, tidligere kjent som effekttariff. Den nye nettleiemodellen som mest sannsynlig bli innført i løpet av 2021 har tydeliggjort behovet for å kunne bruke totalprisen du betaler for strøm (spotpris) og nettleie i styring av smarte hjem.

Vi i Elvia vet at det er mange som har ønsket seg dette APIet og derfor vil vi bidra til et verktøy som kan hjelpe våre kunder til å få bedre oversikt og kontroll over strømforbruket sitt.

Par setter opp smarthjem sammen og ser på device

Med Elvias API kan du enklere flytte forbruket ditt

Slik kan du bruke nettleie-APIet: enklere å flytte forbruket

En viktig grunn til at vi kjører denne piloten er at vi må bruke strømnettet smartere. Slik det er i dag er det tider på døgnet der det er god kapasitet, mens andre tider vi er mange som bruker strøm samtidig. Når mange skal bruke mye strøm samtidig, for eksempel til matlaging, klesvask eller lading av elbil, blir det «trangt i strømnettet». Akkurat som det blir kø på motorveien i rushtiden.

Alternativene er de samme enten man snakker om strømnettet eller veinettet. Enten må man gjøre kostbare utbygginger, eller så må man fordele trafikken og forbruket bedre. Med vårt nettleie-API får du tilgang til prisene på nettleie per time. På den måten er det enkelt å styre forbruket til de timene der det er billigere.

Dokumentasjon til Elvias API finner du her.

Vi håper du som er pilotkunde har nytte av APIet og vi tar gjerne imot innspill til forbedringer og tilbakemeldinger. Send oss en e-post med dine tilbakemeldinger. Bor du i Innlandet sender du til kundesenter@elvia.no. Holder du til i Oslo eller Viken kan du sende til pilot@elvia.no

Ofte stilte spørsmål og svar

Nederst i artikkelen på denne siden kan du laste ned dokumentasjon av vårt nettleie-API. I det dokumentet finner du alt du trenger å vite.

I dokumentet finner du link til vår utviklingsportal. Hvis du ikke har bruker allerede, oppretter du det. Når du har gjort det kan du be om tilgang til APIet. Tilgangen godkjennes normalt innen 8 timer. Når tilgangen er godkjent finner du APIet inne på din bruker på utviklingsportalen under «Profil».

API’et kan brukes av alle som ønsker å hente nettleieprisene for å for eksempel styre forbruket etter nettleieprisen. Prisen per time kan brukes til strømstyring ved å for eksempel slå av varmtvannstanken når nettleien er dyr. Eller slå på lading av elbilen når nettleien er lav.

API er et hjelpeverktøy som brukes i programmering eller et grensesnitt mot en eller flere tjenester i et operativsystem, en databasetjener eller lignende. Elvias API er et verktøy du kan bruke for å styre strømforbruket etter nettleieprisen.

Nei, det er helt gratis å bruke vårt API. Slå deg løs :)

APIet gir deg tilgang til priser i kr/time for fastleddet og kr/kWh for energileddet per time. Dette er den samme måten Nordpool opererer for spotpriser.

APIet er åpent for alle, men er i hovedsak for Elvia-kunder. Grunnen til det er at vi tar utgangspunkt i alle private nettleiemodeller og tariffer i vårt forsyningsområde som er Innlandet, Oslo og Viken.

Vårt nettleie-API kan brukes av både privatkunder og bedrifter.

Ja, selv om du ikke er pilotkunde kan du bruke vårt nettleie-API.

Bruker du smarthusløsninger som er kjøpt fra en smarthusleverandør, er det smarthusleverandøren som må sørge for å hente prisene fra vårt API og gjøre de tilgjengelige i smarthusløsningen din.

Har du spørsmål om dette er det best at du tar kontakt med din smarthusleverandør.

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger om Nettleie-APIet kan du sende oss en e-post. Bor du i Innlandet kan du sende til kundesenter@elvia.no. Bor du i Oslo eller Viken kan du sende til pilot@elvia.no.

Vi setter stor pris på dine tilbakemeldinger!

Kvinne regulerer temperaturen på termostaten

Den enkle og raske veien til et smartere strømforbruk

For å kunne bruke strøm smartere, er det en rekke tiltak man kan gjøre uten at det koster noe som helst. Noen mindre investeringer kan imidlertid også være lurt for å spare inn på nettleien.

Jobb på natten

Ikke flytt forbruk som går utover elsikkerheten!

Å flytte mest mulig strømforbruk til tidsrommet mellom kl. 22 på kvelden og 06 neste morgen vil være økonomisk gunstig med ny nettleiemodell. Men ta aldri sjanser med brann- og elsikkerheten! Det er ikke verdt å risikere liv og helse for å spare penger.