Hva skjer med nettleien under koronautbruddet?

Får man lavere nettleie på grunn av koronautbruddet? Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan betale nettleien?

Noen nettselskaper i Norge har gitt signaler om at de vil sette ned nettleien med 30 prosent i en periode. Det vil si at de setter ned den delen av nettleia som nettselskapene kan bestemme selv. Hoveddelen av nettleien består av skatter og avgifter som bestemmes av NVE. Det betyr i prinsippet at totalsummen av nettleien påvirkes i veldig liten grad.

Eksempel på redusert nettleie

Nettleien settes ned med ca. 5 øre per kWh. Hvis en familie på fire har et strømforbruk på 1000 kWh er det bare er snakk om 50 kr i rabatt per måned.

Ta kontakt med oss hvis du får betalingsutfordringer

Vi i Elvia har forberedt oss på at noen av våre kunder kan komme i en situasjon der de ikke har råd til å betale nettleien. Hvis du er i en situasjon hvor du får betalingsproblemer anbefaler vi deg å kontakte din strømleverandør eller ta kontakt med oss. Vi kan hjelpe deg å finne en løsning, enten det er betalingsutsettelse eller dele opp regningen. Vi vurderer hver enkelt sak for å finne gode løsninger for deg som plutselig skulle befinne deg i en litt annen økonomisk situasjon i forbindelse med koronaviruset.

Vi tenker også på tiden etter koronaviruset

Det er ingen tvil om at vi er inne i en tøff periode og at det vil bli vanskeligere for noen, men det vil gå over. Derfor er det viktig at vi også tenker på den langsiktige utviklingen. Samfunnet, bedrifter og privatpersoner får en mer og mer elektrifisert hverdag. Å sikre at alle har strøm i stikkontakten er vår viktigste oppgave fremover og vår del av den nasjonale dugnaden. Både nå, om tre uker og om tre år.

Ofte stilte spørsmål

Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan betale nettleia?

Ta kontakt med din strømleverandør eller kontakt vår kundeservice, så hjelper vi deg å finne en løsning. Vi kan dele opp regningen, utsette betalingen slik at du ikke får renter, gebyrer eller i verste fall inkasso. Kundeservice kan kontaktes mellom kl 09.00 og 16.00 på telefon, via dette kontaktskjemaet eller på chat.

Hvordan kan jeg redusere forbruket mitt?

Vårt beste råd til deg som ønsker å redusere forbruket på vinteren er å ha et bevisst forhold til oppvarming, når på døgnet du bruker mest strøm og hva som påvirker ditt strømforbruk mest. Heldigvis går vi våren og varmere tider i møte. Det vil kunne ha påvirkning på strømforbruket ditt. I denne artikkelen kan du plukke opp noen tips til hvordan du får både oversikt og kontroll over strømforbruket ditt.

Hva er nettleie og hva går den til?

Nettleie er det du betaler for at vi, nettselskapet ditt, frakter strømmen du bruker til deg. I tillegg dekker nettleien kostnader til vedlikehold, drift av nettet, beredskap, utbygging av nytt nett og forbedring av eksisterende nett. Her kan du lese mer om nettleie og hva nettleien går til.