Nettleiepriser for deg som bor i leilighet

Bor du i en leilighet, ligger forbruket vanligvis på et sted mellom 0 til 8.000 kWh strøm i året alt ut ifra størrelse og hvilke typer oppvarmingsmuligheter boligen har.

Priseksempel basert på rundt 3.000 kWh i årsbruk:

Har du et årsforbruk på rundt 3.000 kWh hvor timesmaks aldri går over 5 kW, vil den nye nettleien være en endring på 14 kroner i måneden.

I priseksempelet nedenfor antar vi trinn 1 fra mars til oktober og trinn 2 i fire vintermåneder. Forbruket er fordelt 50/50 på dag og natt/helg.

Trinn fastledd

Trinn 1
(alle mnd)

Timesmaks-
forbruk

0-2 kW

Årlig nettleie

2.700 kr

Månedlig nettleie*

225 kr

Trinn 2
(alle mnd)

Timesmaks-
forbruk

2-5 kW

Årlig nettleie

3.600 kr

Månedlig nettleie*

300 kr

Priseksempel

Timesmaks-
forbruk

67 % 0-2 kW,
33 % 2-5 kW

Årlig nettleie

3.000 kr

Månedlig nettleie*

331 kr

* Årlig prisendring, del på 12 for å se månedlig effekt.

Dette er bare et priseksempel. For å finne ut hvor mange kWh du bruker, sjekk Min side eller Elvia-appen. Der vil du få en god oversikt over strømbruken din.

illustrasjon av blokk og bolig.

Hvordan endrer nettleien seg for deg i 2022?

Den enkleste måten å få oversikt over endringene som gjelder akkurat for deg, er å logge inn på oversikten din i Min side. Her finner du ditt forbruk på times-, dags-, måneds- og årsnivå.

Husk at kunder med lavt forbruk har mest å spare på ikke å bruke for mye strøm samtidig. Her finner du komplette pristabeller for 2022. Bor du i en leilighet med et årsforbruk på rundt 3,000 kWh vil en typisk kunde i denne gruppen kunne få en prisøkning på 14 kroner i måneden.

Nettleien vil fortsatt bestå av to ledd

Nettleien vil bestå av to ledd som før, et fastledd og et energiledd. Nytt fra 2022 er at fastleddet har ulike trappetrinn. Hvor du havner, bestemmes av de tre timene du brukte mest strøm sist måned, fordelt på 3 ulike dager. Les mer om fastleddet, de ulike trinnene og pris her.

Nytt energiledd belønner helgebruk

Energileddet, som tidligere bare har vært avhengig av hvor mye strøm du bruker, altså antall kilowattimer, blir også nytt. Fra 1. juli 2022 betaler du mindre per kilowattime i helgene, på helligdager og mellom klokken 22-06 på ukedagene. Det betyr at du kan redusere nettleieprisen ved å flytte noe av strømforbruket ditt til helger og sent på kvelden eller natten de andre dagene. I tillegg blir det billigere om sommeren enn om vinteren.

Ingen kan flytte veldig mye forbruk til helgen (hele lørdag og søndag) og tidsrommet klokken 22-06 på hverdager, men håpet er at mange mennesker kan flytte litt forbruk uten at de tar sjanser med brannsikkerheten. Regelen er at du alltid skal være våken og til stede når du bruker elektriske apparater som vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin, slik at du har disse under oppsyn. Les mer om energileddet og de ulike prisene her.

Her finner du mer informasjon om ny nettleie for 2022.

Rekkehus. illustrasjon.

Nettleiepriser for deg som bor i rekkehus

Bor du i rekkehus eller i en stor leilighet, viser våre beregninger at nettleien kan øke med 25 kroner i måneden for kunder med din type forbruk – fra 8.000 til 20.000 kWh. Kostnaden kan bli lavere hvis du tilpasser deg den nye nettleiemodellen og bruker strøm smartere.

Kvinne regulerer temperaturen på termostaten

Den enkle og raske veien til et smartere strømforbruk

For å kunne bruke strøm på en smartere måte, er det en rekke tiltak du kan gjøre uten at det koster noe som helst. Noen mindre investeringer kan imidlertid også være lurt for å spare inn på nettleien.

Hytte fritidsbolig. Illustrasjon

Nettleiepriser for hytte og fritidsbolig

For hytteeiere flest blir nettleien billigere, fordi energileddet blir lavere i helgene – når man gjerne er på hytta. Men du bør likevel passe på timesforbruket ditt ved ankomst. Våre beregninger viser at nettleieprisen for typiske hytter og fritidsboliger vil reduseres med 50 kroner i måneden i 2022.