Plusskunde

Interessen for å produsere sin egen strøm er stadig økende i Elvia sitt nettområde. Har du planer om å tilknytte et solcelleanlegg eller installere et batteri? Da kan du bli plusskunde.

En plusskunde er en nettkunde som både forbruker og produserer elektrisitet. Husk at alle produksjonsanlegg må meldes via en autorisert elektroinstallatør og godkjennes av Elvia før tilkobling.

Solcellepanel på tak. Foto

Solceller - dette må du vite

Mange er nysgjerrige på mulighetene for å dekke deler av behovet for strøm med egenprodusert kraft fra solceller, og dermed redusere strømregningen.

Solcellepanel og to menn. Foto

Hva er plusskunde hos Elvia?

Lurer du på hva vil det si å være plusskunde hos Elvia? Det får du svar på her.

Mor og sønn bruker strøm smartere med smart device

Slik produserer du din egen strøm

Er du nysgjerrig på mulighetene for å kunne varme huset og lade elbilen med egenprodusert strøm? Nettkunder som både forbruker og produserer elektrisitet kaller vi plusskunder.

Elektriker skrur i sikringsskap.

Tekniske krav til produksjonsanlegg

Det stilles tekniske krav til produksjonsanlegg tilknyttet lavspenningsnettet samt krav til sertifisering av utstyret som skal installeres etter gjeldende tekniske retningslinjer. De samme kravene gjelder for tilknytning av batteri til strømnettet. Elvia må godkjenne all dokumentasjon, før du kan bli plusskunde.