API for nettleie-priser kan gjøre hjemmet ditt smartere

Nå har vi i Elvia endelig laget et API som gir ut prisene på nettleie per time. Nettleie-API´et kan hjelpe deg å gjøre strømforbruket ditt smartere. Finn ut hvordan.

Bakgrunnen for at vi har laget et nettleie-API er diskusjonene rundt innføring av ny nettleiemodell, tidligere kjent som effekttariff. Den nye nettleiemodellen, som sannsynligvis blir rullet ut i løpet av 2021, har tydeliggjort ønsket mange kunder, og særlig de som har smart hjem, har for å kunne bruke totalprisen du betaler for strøm (spotpris) og nettleie til å styre hjemmet og forbruket på en bedre måte. Når vi rullet ut vårt pilotprosjekt for den nye nettleien 1. november i 2020, bestemte vi oss derfor for å lage dette nettleie-API´et for å bidra til bedre oversikt og kontroll over eget forbruk.

API-et er også tilgjengelig for deg som ikke er med i piloten for ny nettleiemodell. Du finner det litt lenger ned på denne siden.

Hvordan fungerer nettleie-APIet?

Når strømprisene er lave er det nettleien som står for den største delen av strømregningen din. Med vårt nettleie-API får du nå tilgang til å bruke prisen «akkurat nå» eller de nærmeste timene. Det gjør at du lettere kan planlegge forbruket ditt når du styrer smart-dingsene i hjemmet ditt.

Vi i Elvia vet at det er mange som har ønsket seg dette APIet og derfor vil vi bidra til et verktøy som kan hjelpe deg til å få bedre oversikt og kontroll over ditt strømforbruk.

Her kan du laste ned dokumentasjonen for APIet.

Kvinne sitter ved bordet med ipad og logger inn på elvia.no

Drømmer du om et smarthus?

Det som for noen år siden var en virkelighetsfjern drøm man bare så på film, er ikke lenger uoppnåelig. Med høyteknologiske løsninger kan du sikre deg drømmen om et smarthus.

Forbruk og sparing

De aller fleste bruker strøm hjemme hos seg selv uten å tenke noe særlig over forbruket. Men med stadig flere apparater og elektroniske dingser rundt oss kan det lønne seg å være bevisst på husholdningens strømforbruk.

Far og datter med nettbrett.

Slik får du et elsikkert hjem

Det er heldigvis ganske enkelt å gjøre hjemmet ditt tryggere for hele familien. Her har vi samlet alt du trenger å vite om et elsikkert hjem.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nederst i artikkelen på denne siden kan du laste ned dokumentasjon av vårt nettleie-API. I det dokumentet finner du alt du trenger å vite.

I dokumentet finner du link til vår utviklingsportal. Hvis du ikke har bruker allerede, oppretter du det. Når du har gjort det kan du be om tilgang til APIet. Tilgangen godkjennes normalt innen 8 timer. Når tilgangen er godkjent finner du API´et inne på din bruker på utviklingsportalen under «Profil».

API’et kan brukes av alle som ønsker å hente nettleieprisene for å for eksempel styre forbruket etter nettleieprisen. Prisen per time kan brukes til strømstyring ved å for eksempel slå av varmtvannstanken når nettleien er dyr. Eller slå på lading av elbilen når nettleien er lav.

API er et hjelpeverktøy som brukes i programmering eller et grensesnitt mot en eller flere tjenester i et operativsystem, en databasetjener eller lignende. Elvias API er et verktøy du kan bruke for å styre strømforbruket etter nettleieprisen.

Nei, det er helt gratis å bruke vårt API. Slå deg løs :)

API’et gir deg tilgang til priser i kr/time for fastleddet og kr/kWh for energiledde per time. Dette er den samme måten Nordpool opererer for spotpriser.

API´et er åpent for alle, men er i hovedsak for Elvia-kunder. Grunnen til det er at vi tar utgangspunkt i alle private nettleiemodeller og tariffer i vårt forsyningsområde som er Innlandet, Oslo og Viken.

Vårt nettleie-API kan brukes av både privatkunder og bedrifter.

Ja, selv om du ikke er pilotkunde kan du bruke vårt nettleie-API.

Bruker du smarthusløsninger som er kjøpt fra en smarthusleverandør, er det smarthusleverandøren som må sørge for å hente prisene fra vårt API og gjøre de tilgjengelige i smarthusløsningen din.

Har du spørsmål om dette er det best at du tar kontakt med din smarthusleverandør.

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger om Nettleie-API´et kan du sende oss en epost. Bor du i Innlandet kan du sende til kundesenter@elvia.no. Bor du i Oslo eller Viken kan du sende til pilot@elvia.no.

Vi setter stor pris på dine tilbakemeldinger!