Brenner for et bærekraftig energisystem

En av de nominerte er avdelingsleder i FOU, Åshild Vatne. I sin familie er hun den tredje generasjonen som jobber i kraftbransjen.

‒ Ofte kaller jeg meg et kraftbarn, smiler hun, før hun fortsetter:

‒ Elkraft og kraftproduksjon har alltid vært i livet mitt, fordi både pappa og farfaren min jobbet med vannkraft. For meg er det det mest spennende faget som finnes. Spesielt nå som vi jobber aktivt med å finne bærekraftige løsninger for å nå klimamålene. Jeg føler meg heldig som kan jobbe med et fagfelt jeg virkelig brenner for, forteller hun. 

Noe som tydeligvis blir lagt merke til av kollegaene hennes som har nominert henne til “Årets Kraftkvinne”-pris. 

‒ Det er en fantastisk bekreftelse å få fra kollegaene sine. Jeg er takknemlig for det, men vi er en arbeidsplass og bransje med dyktige folk som gjør hverandre gode, påpeker Åshild. 

Hun syns at Elvia er en inkluderende arbeidsplass, som nå setter fokus på mangfold slik at alle ansatte skal få muligheten til å utvikle seg faglig.

Avdelingsleder i FOU i Elvia, Åshild Vatne

‒ Jeg fikk min lederstilling dagen jeg gikk i fødsel av min nåværende leder, Anne, som også er nominert. Det signaliserer for oss at lederne våre og bedriften ønsker å tilrettelegge så godt de kan for ansatte som er ulike steder i livet, forklarer hun. 

Som leder i FOU er hennes hjertebarn å utvikle løsninger som baner veien for et helelektrifisert Norge. 

‒ For meg er det helt uaktuelt å si at vi ikke klarer å nå klimamålene i 2030, og da må vi tørre og satse på elektrifiseringen. Det er den raskeste måten vi kan redusere energiforbruk. Det mener jeg at vi oppnår gjennom å gi gode råd til kundene våre for å hjelpe dem med å redusere forbruket, sier hun.

‒ I tillegg til å bygge ut nettet og bruke teknologi for å effektivisere strømforbruket, mener jeg at det er minst like viktig å endre holdninger og vaner vi har rundt dagens forbruk, legger Åshild til til slutt. 

Kvinnelig ansatt i Elvia

Jobb i Elvia

Elvia tilbyr et bredt spekter av ulike stillinger. Alt fra energimontører til IT-folk passer inn hos oss. Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe i Elvia og hvilke stillinger vi kan tilby.