Kontakt oss

Hvis du ikke har funnet svarene du er ute etter på våre nettsider er du hjertelig velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne.

Se din oversikt på Min side

Vil du se strømforbruket ditt eller trenger du kopi av nettleie-underlaget? Da kan du logge inn på Min side. Der kan du se ditt forbruk, dine fakturaunderlag, åpne HAN-porten, se målernummer/målepunkt-ID og du kan gi andre tilgang til ditt kundeforhold.

Logg inn på Min side.

Fullmakt til et annet kundeforhold

Har du behov for tilgang til et annet kundeforhold eller ønsker du å gi noen tilgang til ditt- eller bedriftens kundeforhold? Da kan fullmakt gis på tre ulike måter.

Her finner du adresse og kontorer

Her er en oversikt over våre kontorer og postadresse. Elvia har ikke et bemannet kundemottak så kontakt kundesenteret for spørsmål om ditt kundeforhold.

Følg Elvia på sosiale medier

Elvia på Facebook 
Facebook-siden vår deler vi jevnlig innhold som tar for seg temaer som for eksempel smart forbruk, elsikkerhet og andre tips og råd. Følg oss på Facebook.

Elvia på LinkedIn
LinkedIn kan du bli bedre kjent med oss som jobber i Elvia. Her gir vi et innblikk i kompetansen til folka våre og deler nyheter og innovasjon fra kraftbransjen. 

Elvia på Youtube
På vår Youtube-kanal kan du se våre merkevarefilmer. Fremover håper vi også at vi skal få delt noen tips og triks rundt smart forbruk og andre temaer.

Ofte stilte spørsmål og svar

Elvia er Norges nyeste nettselskap og har ansvar for forsyning av strøm til ca. 2 millioner kunder i Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold. Vi sørger for at du er på i hverdagen gjennom å drifte og vedlikeholde strømnettet. Hvis du ønsker å bli bedre kjent med oss kan du lese mer om hvem vi er og hva vi driver med.

Nettleie er det du betaler for at strømmen du bruker skal transporteres til boligen din. For å kunne bruke strøm er du nødt til å betale for to produkter; strøm og nettleie. Det faktiske strømforbruket ditt kjøper du fra strømleverandøren du har valgt, mens nettleien for frakt av strømmen betales til nettselskapet som eier strømnettet der du bor. Det finnes kun én leverandør innenfor hvert geografiske område, og du kan derfor ikke velge hvilket nettselskap du betaler nettleie til. Vil du lese mer om hva nettleie er?

Nettselskapet fastsetter selv prisen på nettleie, men Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kontrollerer at det ikke hentes inn høyere inntekter enn det selskapet totalt har lov til å ta betalt. Det du betaler i nettleie består av flere deler – en fast og en variabel del samt avgifter til staten: 

  • Den faste kostnaden er det du betaler for å ha tilgang til strøm. Dette er et årlig fastledd som skal dekke kostnadene tilknyttet driften av strømnettet, og kostnader til måling, avregning og fakturering. 

  • Den variable kostnaden henger sammen med strømforbruket ditt, og kalles også energileddet. Du betaler en liten sum i leie av strømnettet for hver kilowattime du bruker. 

  • De statlige avgiftene omfatter en lovpålagt innbetaling til energifondet Enova, forbruksavgift og merverdiavgift. Har du et forbruk på 20000 kWh utgjør statlige avgifter om lag halvparten av det du betaler i nettleie. 

Nettselskapet velger selv hvordan de resterende kostnadene skal fordeles mellom fastledd og energiledd. Husk at strømprisen kommer i tillegg til nettleien. Du kan lese mer om nettleieprisene her.Nettleieprisen dekker blant annet kostnadene for å transportere strømmen til din bedrift, og inkluderer drift, vedlikehold, utbygging og statlige avgifter. Det du betaler i nettleie består av flere deler – en fast og to variable deler samt avgifter til staten: 

  • Den faste kostnaden er en avtale som gir deg tilgang til strøm. Dette er et årlig fastledd som skal dekke kostnadene tilknyttet driften av strømnettet. 

  • Den variable kostnaden henger sammen med strømforbruket ditt, og kalles også energileddet. Du betaler en liten sum i leie av strømnettet for hver kilowattime du bruker. 

  • Effektleddet kommer i tillegg til den faste og variable kostnaden, og avregnes etter anleggets høyeste effektuttak per kalendermåned.

De statlige avgiftene omfatter en lovpålagt innbetaling til energifondet Enova, forbruksavgift og merverdiavgift. Disse utgjør faktisk mer enn halvparten av det du betaler i nettleie, og er inkludert i prisen. Du kan lese mer om nettleieprisene her.

Nei, det gjør det ikke! Tidligere kostet det gjerne flere kroner i minuttet å ringe til et femsifret telefonnummer, men i 2019 ble det innført regulering for priser for å ringe femsifrede nummer. Nå følger det normal takst som du har hos din mobiloperatør. Du kan lese mer om reguleringen her.

Ja, det har vi ! Ring oss på telefon 22 20 20 24, så hjelper vi deg gjerne.

Du kan selvsagt også nå oss via chat eller sende en e-post.Kart. Illustrasjon

Kommuner i Elvias strømnett

Vår oppgave er å sørge for at kundene i vårt nettområde har strøm i kontakten. Du lurer kanskje på om det er Elvia som sikrer strømforsyningen der du bor?

Mann med lommelykt i sikringsskapet. Foto

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges? Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd.

Kvinnelig ansatt i Elvia

Jobb i Elvia

Elvia tilbyr et bredt spekter av ulike stillinger. Alt fra energimontører til IT-folk passer inn hos oss. Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe i Elvia og hvilke stillinger vi kan tilby.