Strømbrudd

De fleste tar strømmen som en selvfølge og er generelt dårlig forberedt hvis den skulle bli borte over lengre tid. Det kan være smart å være forberedt på strømbrudd, slik at du vet hva du bør gjøre hvis strømmen plutselig forsvinner.

Kart som viser strømbrudd

Du kan få oversikt over aktive strømbrudd og aktive utkoblinger i Elvias nettområde (Innlandet, Viken og Oslo) i vårt strømbruddskart.

Strømbruddkart Elvia. Illustrasjon

Strømbrudd: Dette er de vanligste årsakene

Det er kjedelig å oppleve et strømbrudd, men det er ikke alltid til å unngå.
Se hva som kan forårsake strømbrudd her

Slik forbereder du deg på strømbrudd

Hvor forberedt er du egentlig på et omfattende strømbrudd eller ekstremvær?
Her er rådene du må vite om

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges?
Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd

Jente som tegner. Foto


Dine rettigheter ved langvarige strømbrudd

Hvis du opplever å være helt uten strøm i over 12 timer i strekk, kan du ha rett på en økonomisk kompensasjon – men bare hvis strømbruddet skyldes forhold utenfor ditt ansvarsområde.
Les mer om hvilke rettigheter du har ved strømbrudd

kjøleskap

Hva med mat i fryser og kjøleskap under strømbrudd?

Ved langvarige strømbrudd er det mange som som lurer på om de har krav på erstatning for ødelagt mat på grunn av for høy temperatur i kjøleskap og fryser. Det korte svaret på det er ja, det har du.

Slik jobber vi i ekstremvær

Som regel er det været som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. Ekstremvær kan imidlertid skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting til et utfordrende og krevende arbeid.
Se hvordan vi løser disse utfordringene her

inne i uvær

Slik forbereder du deg på storm

Ekstremvær som storm og tordenvær er de vanligste årsakene til strømbrudd i Norge, da trær blåser ned og tar med seg strømlinjene i fallet. Slik forbereder du deg på storm.

Derfor er det oftere strømbrudd i Østfold

Flere områder i Østfold, nå Viken, opplever strømbrudd oftere enn folk som er bosatt i andre deler av landet. Dette er det flere grunner til.
Les hvorfor det er slik

Knut kundeservice

– Vi jobber for at alle skal ha en stabil og sikker strømforsyning

Kunderådgiver Knut (26) synes det har vært spennende å få oppleve fusjonen og sammenslåingen mellom Hafslund og Eidsiva og overgangen til nettselskapet Elvia. Han trives godt i jobben sin.

Kraftig snøvær

Både vinterstormer og tung snø og is kan føre til strømbrudd

Vinteren kan være tøff i Norge, og med vår plassering her opp i nord kan været by på flere utfordringer, også for strømnettet. Tung snø og is på strømkablene kan være årsaker til strømbrudd, på lik linje med storm som blåser trær over strømlinjene.