Strømbrudd

De fleste tar strømmen som en selvfølge og er generelt dürlig forberedt hvis den skulle bli borte over lengre tid. Det kan vÌre smart ü vÌre forberedt pü strømbrudd, slik at du vet hva du bør gjøre hvis strømmen plutselig forsvinner.

Kart som viser strømbrudd

Du kan fü oversikt over aktive strømbrudd og aktive utkoblinger i Elvias nettomrüde (Innlandet, Viken og Oslo) i vürt strømbruddskart.

Strømbruddkart Elvia. Illustrasjon

Strømbrudd: Dette er de vanligste ürsakene

Det er kjedelig ü oppleve et strømbrudd, men det er ikke alltid til ü unngü.
Se hva som kan forürsake strømbrudd her

Slik forbereder du deg pü strømbrudd

Hvor forberedt er du egentlig pü et omfattende strømbrudd eller ekstremvÌr?
Her er rĂĽdene du mĂĽ vite om

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges?
Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd

Jente som tegner. Foto


Dine rettigheter ved langvarige strømbrudd

Hvis du opplever å være helt uten strøm i over 12 timer i strekk, kan du ha rett på en økonomisk kompensasjon – men bare hvis strømbruddet skyldes forhold utenfor ditt ansvarsområde.
Les mer om hvilke rettigheter du har ved strømbrudd

kjøleskap

Hva med mat i fryser og kjøleskap under strømbrudd?

Ved langvarige strømbrudd er det mange som som lurer pü om de har krav pü erstatning for ødelagt mat pü grunn av for høy temperatur i kjøleskap og fryser. Det korte svaret pü det er ja, det har du.

Slik jobber vi i ekstremvĂŚr

Som regel er det vÌret som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. EkstremvÌr kan imidlertid skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting til et utfordrende og krevende arbeid.
Se hvordan vi løser disse utfordringene her

inne i uvĂŚr

Slik forbereder du deg pĂĽ storm

EkstremvÌr som storm og tordenvÌr er de vanligste ürsakene til strømbrudd i Norge, da trÌr blüser ned og tar med seg strømlinjene i fallet. Slik forbereder du deg pü storm.

Derfor er det oftere strømbrudd i Østfold

Flere omrüder i Østfold, nü Viken, opplever strømbrudd oftere enn folk som er bosatt i andre deler av landet. Dette er det flere grunner til.
Les hvorfor det er slik

Knut kundeservice

– Vi jobber for at alle skal ha en stabil og sikker strømforsyning

KunderĂĽdgiver Knut (26) synes det har vĂŚrt spennende ĂĽ fĂĽ oppleve fusjonen og sammenslĂĽingen mellom Hafslund og Eidsiva og overgangen til nettselskapet Elvia. Han trives godt i jobben sin.

Kraftig snøvÌr

Büde vinterstormer og tung snø og is kan føre til strømbrudd

Vinteren kan vÌre tøff i Norge, og med vür plassering her opp i nord kan vÌret by pü flere utfordringer, ogsü for strømnettet. Tung snø og is pü strømkablene kan vÌre ürsaker til strømbrudd, pü lik linje med storm som blüser trÌr over strømlinjene.