Strømbrudd

De fleste tar strømmen som en selvfølge og er generelt dårlig forberedt hvis den skulle bli borte over lengre tid. Det kan være smart å være forberedt på strømbrudd, slik at du vet hva du bør gjøre hvis strømmen plutselig forsvinner.

Kart som viser strømbrudd

Du kan få oversikt over aktive strømbrudd og aktive utkoblinger i Elvias nettområde Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold 👉 strømbruddskart 👈.

Vær obs på at feil i lavspentnettet, den siste strekningen fra en transformator og frem til boligen din, ikke vil fanges opp av varslingssystemene. Meld inn strømbrudd som ikke vises i kartet ved å ringe vår døgnbemannede driftssentral på telefon 22 44 10 40.

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges?
Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd

Strømbrudd: Dette er de vanligste årsakene

Det er kjedelig å oppleve et strømbrudd, men det er ikke alltid til å unngå.
Se hva som kan forårsake strømbrudd her

Strømmen er stengt, hva gjør jeg?

Det er to årsaker til at måleren din kan bli stengt: Enten har vi ikke registrert kunde på anlegget, eller vi har ikke registrert at fakturaer er betalt. Slik går du frem hvis strømmen er stengt.

Varsel om strømbrudd eller planlagt utkobling

Dersom du ikke mottar varsel ved strømbrudd eller planlagt utkobling anbefaler vi at du logger inn på Min side og dobbeltsjekker at du står registrert med riktig kontaktinformasjon. Under fanen «varslinger» kan du velge mellom enten e-post eller mobilnummer.

Dine rettigheter ved langvarige strømbrudd

Hvis du opplever å være helt uten strøm i over 12 timer i strekk, kan du ha rett på en økonomisk kompensasjon – men bare hvis strømbruddet skyldes forhold utenfor ditt ansvarsområde.
Les mer om hvilke rettigheter du har ved strømbrudd

Slik jobber vi i ekstremvær

Som regel er det været som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. Ekstremvær kan imidlertid skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting til et utfordrende og krevende arbeid.
Se hvordan vi løser disse utfordringene her

Slik forbereder du deg på strømbrudd

Hvor forberedt er du egentlig på et omfattende strømbrudd eller ekstremvær?
Her er rådene du må vite om

Bildet har vi fått av DSB. Fotograf: G. Røkeberg og Gaute Gjøl Dahle.

Derfor er det oftere strømbrudd i Østfold

Flere områder i Østfold opplever strømbrudd oftere enn folk som er bosatt i andre deler av landet. Dette er det flere grunner til.
Les hvorfor det er slik

kjøleskap

Hva med mat i fryser og kjøleskap under strømbrudd?

Ved langvarige strømbrudd er det mange som som lurer på om de har krav på erstatning for ødelagt mat på grunn av for høy temperatur i kjøleskap og fryser. Det korte svaret på det er ja, det har du.

En hund i stuen. Foto

Slik forbereder du deg på storm

Ekstremvær som storm og tordenvær er de vanligste årsakene til strømbrudd i Norge, da trær blåser ned og tar med seg strømlinjene i fallet.

Skyer på himmel

Elvia samarbeider tett med meteorologene

For oss er et godt samarbeid med meteorologene og StormGeo viktig med tanke på en eventuell oppbemanning på beredskap ved varsel om uvær, slik at vi kan være bedre forberedt på eventuelle strømbrudd.