Drift og vedlikehold

Elvia jobber kontinuerlig med drift og vedlikehold av strømnettet i vürt omrüde, for ü sikre at du har en sikker strømforsyning. Skulle strømmen likevel bli borte kan du vÌre trygg pü at vi gjør det vi kan for ü rette opp i problemet sü raskt som mulig, enten det gjelder strømbrudd forürsaket av uvÌr eller andre uforutsette hendelser.

Strømbrudd

Strømbrudd

De fleste tar strømmen som en selvfølge og er generelt dürlig forberedt hvis den skulle bli borte over lengre tid. Det er heldigvis liten sjanse for ü oppleve alvorlige strømbrudd her i Norge, og de er sjeldent langvarige. Det er likevel smart ü vÌre forberedt pü strømbrudd, slik at du vet hva du bør gjøre hvis strømmen plutselig forsvinner. Vi har samlet alt du trenger ü vite om strømbrudd.

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges? Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd.

Dine rettigheter ved langvarige strømbrudd

Hvis du opplever å være helt uten strøm i over 12 timer i strekk, kan du ha rett på en økonomisk kompensasjon – men bare hvis strømbruddet skyldes forhold utenfor ditt ansvarsområde.
Les mer om dine rettigheter ved strømbrudd

0D6A5969

Planlagt utkobling

For at du som kunde skal oppleve sü stabil strømforsyning som mulig frem til ditt hjem, utfører vi kontinuerlig arbeid i strømnettet. Ved planlagte utkoblinger er vi nødt til ü koble ut strømmen mens arbeidet pügür.

Øks

Linjerydding, trefelling og beskjĂŚring

Det er vür oppgave ü ha full kontroll pü trÌr, busker og annen vegetasjon som vokser i nÌrheten av strømlinjene. Dette gjelder ogsü det siste strekket inn til boligen din, hvor trefelling ogsü kan vÌre nødvendig.

Arbeid med strømlinjer.

Arbeid nĂŚr linjer

En sikker strømforsyning er avhengig av at linjenettet kontrolleres jevnlig og effektivt. Ny teknologi gjør büde kontroll og vedlikehold enklere. Vi bruker büde helikopter og droner for ü forenkle arbeidet.

Elvia-ansatt i strømmast

Hva er egentlig beredskap?

Beredskap er ü vÌre best mulig forberedt pü eventuelle uønskede hendelser, og ha innarbeidede rutiner og systemer for hvordan de skal hündteres hvis de først oppstür.

Strømmast Elvia

Hva er en helikopterbefaring?

Har du lagt merke til lavtflygende helikopter over huset eller nabolaget, og lurt pĂĽ hva som egentlig foregĂĽr?

Elvia bruker en liten sensor fra Disruptive Technologies

Smü smarte sensorer hjelper Elvia med ü overvüke strømnettet

Ved hjelp av verdens minste trüdløse sensorbrikker, utviklet av det norske teknologiselskapet Disruptive Technologies, overvüker Elvia stadig flere komponenter i strømnettet.

Elvia inspiserer kraftlinje

Derfor graver vi ikke ned alle strømkablene

Vi i Elvia für ofte spørsmül om hvorfor vi ikke bare graver ned alle kabler i bakken. Ofte dukker disse spørsmülene opp i forbindelse med strømbrudd forürsaket av at trÌr velter over strømlinjene ved ekstremvÌr.

Elvia-ansatt i strømmast

Slik utfører Elvia inspeksjoner

En av vüre mange oppgaver er ü utføre inspeksjoner pü fordelingsskap og master. Har du et fordelingsskap pü eiendommen din, vil du bli varslet via SMS i god tid før vi kommer og utfører inspeksjonen.