Drift og vedlikehold

Elvia jobber kontinuerlig med drift og vedlikehold av strømnettet i vårt område, for å sikre at du har en sikker strømforsyning. Skulle strømmen likevel bli borte kan du være trygg på at vi gjør det vi kan for å rette opp i problemet så raskt som mulig, enten det gjelder strømbrudd forårsaket av uvær eller andre uforutsette hendelser.

Jente i sofa. Foto

Strømbrudd

De fleste tar strømmen som en selvfølge og er generelt dårlig forberedt hvis den skulle bli borte over lengre tid. Det er heldigvis liten sjanse for å oppleve alvorlige strømbrudd her i Norge, og de er sjeldent langvarige. Det er likevel smart å være forberedt på strømbrudd, slik at du vet hva du bør gjøre hvis strømmen plutselig forsvinner. Vi har samlet alt du trenger å vite om strømbrudd.

0D6A5969

Planlagt utkobling

For at du som kunde skal oppleve så stabil strømforsyning som mulig frem til ditt hjem, utfører vi kontinuerlig arbeid i strømnettet. Ved en planlagt strømstans er vi nødt til å koble ut strømmen mens arbeidet pågår.

farlige forhold tre over linje. Foto

Meld fra om farlige forhold

Har du sett en strømledning på bakken, et åpent strømskap eller et tre som har falt over en strømførende linje? Dette er farlige forhold – hold avstand og meld fra til oss!

Stubbe med øks. Foto

Linjerydding, trefelling og beskjæring

Det er vår oppgave å ha full kontroll på trær, busker og annen vegetasjon som vokser i nærheten av strømlinjene. Dette gjelder også det siste strekket inn til boligen din, hvor trefelling også kan være nødvendig.

Elvia på jobb.

Utbygginger og prosjekter

Sikker og god strømforsyning i fremtiden er avhengig av at vi forsterker og bygger ut strømnettet vårt i dag.

Beredskap

Hva er egentlig beredskap?

Vi i Elvia er alltid i beredskap for å rykke ut ved feil på strømnettet i vårt område. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber kontinuerlig for å sikre at du alltid har strøm i stikkontakten hjemme.

Arbeid med strømlinjer.

Arbeid nær strømlinjer

En sikker strømforsyning er avhengig av at linjenettet kontrolleres jevnlig og effektivt. Ny teknologi gjør både kontroll og vedlikehold enklere. Vi bruker både helikopter og droner for å forenkle arbeidet.

Strømmast Elvia

Hva er en helikopterbefaring?

Har du lagt merke til lavtflygende helikopter over huset eller nabolaget, og lurt på hva som egentlig foregår?

Elvia inspiserer kraftlinje

Derfor graver vi ikke ned alle strømkablene

Vi i Elvia får ofte spørsmål om hvorfor vi ikke bare graver ned alle kabler i bakken. Ofte dukker disse spørsmålene opp i forbindelse med strømbrudd forårsaket av at trær velter over strømlinjene ved ekstremvær.

Elvia-ansatt i strømmast

Slik utfører Elvia inspeksjoner

En av våre mange oppgaver er å utføre inspeksjoner på fordelingsskap og master. Har du et fordelingsskap på eiendommen din, vil du bli varslet via SMS i god tid før vi kommer og utfører inspeksjonen.