Beredskap

Vi i Elvia er alltid i beredskap for å rykke ut ved feil på strømnettet i vårt område. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber kontinuerlig for å sikre at du alltid har strøm i stikkontakten hjemme.

Elvia-ansatt i strømmast

Hva er egentlig beredskap?

Både du og resten av samfunnet er avhengig av strømnettet for at hverdagen skal gå rundt, og derfor er strømnettet og Elvia det vi kaller kritisk infrastruktur.

Driftssentralen i Elvia

Driftssentralen i Elvia har mange metoder for overvåking av strømnettet

All overvåking av strømnettet i vårt geografiske område, som er Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold, styres fra driftssentralen i Elvia. Det er også driftssentralen som jobber med feilretting når noe skjer.

Helikopter kvisting. Foto

Helikopterbefaring sikrer strømnettet

Har du lagt merke til lavtflygende helikopter over huset eller nabolaget, og lurt på hva som egentlig foregår?

Drone. Foto

Flyving med droner

Elvia bruker droner til å feilsøke og inspisere strømnettet. Det er en krevende jobb for montørene å ta seg frem i store skogområder og da er bruk av droner mer effektivt.

Beredskap

Ulike nivåer for beredskap i Elvia

På samme måte som blålysetatene, er vi i Elvia i beredskap døgnet rundt, 365 dager i året. Skjer det noe, så rykker vi ut der og da.

Arbeidere i Elvia under ekstremværet Frank

Da ekstremværet Frank tok strømmen

En del av vårt samfunnsoppdrag er å sørge for en sikker strømforsyning uansett vær. I januar 2021 forårsaket ekstremværet Frank store skader og flere omfattende strømbrudd som berørte mange hundre strømkunder, blant annet i Trysil og Åmodt.

Naturkatastrofen i Gjerdrum Elvia

Da alt ble mørkt etter skredet i Gjerdrum

Natt til 30. desember 2020 klokken 03:56 gikk alarmen på driftssentralen i Elvia om en feil på en transformatorstasjon i Gjerdrum. Vi rykket ut som vi alltid gjør når vi får melding om feil i strømnettet. Synet som møtte oss er noe vi håper vi aldri får oppleve igjen.

Familie sitter på gulvet med levende lys. Foto

Har du egenberedskapen på plass?

Det er først når strømmen blir borte at vi merker hvor avhengig vi er av den. Hvor forberedt er du egentlig på et omfattende strømbrudd?

Mann med lommelykt i sikringsskapet. Foto

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges? Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd.

Nødstrøm

Nødstrøm – når strømmen blir borte

Vil du unngå å sitte uten strøm under et eventuelt strømbrudd kan det være smart med nødstrøm.

Mor og datter foran peisen. Foto

Dine rettigheter ved langvarige strømbrudd

Hvis du opplever å være helt uten strøm i over 12 timer i strekk, kan du ha rett på en økonomisk kompensasjon – men bare hvis strømbruddet skyldes forhold utenfor ditt ansvarsområde.