Beredskap

Vi i Elvia er alltid i beredskap, og det er vi som rykker ut ved feil på strømnettet i vårt område som er Innlandet, Oslo og Viken. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber kontinuerlig for å sikre at du alltid har strøm i stikkontakten hjemme.

Elvia-ansatt i strømmast

Hva er egentlig beredskap?

Beredskap er å være best mulig forberedt på eventuelle uønskede hendelser, og ha innarbeidede rutiner og systemer for hvordan de skal håndteres hvis de først oppstår.

Driftssentralen i Elvia

Driftssentralen i Elvia har mange metoder for overvåking av strømnettet

All overvåking av strømnettet i vårt geografiske område, som er Innlandet, Oslo og Viken, styres fra driftssentralen i Elvia. Det er også driftssentralen som jobber med feilretting når noe skjer.

Beredskap

Ulike nivåer for beredskap i Elvia

På samme måte som blålysetatene, er vi i Elvia i beredskap døgnet rundt, 365 dager i året. Skjer det noe, så rykker vi ut der og da.

Arbeidere i Elvia under ekstremværet Frank

Da ekstremværet Frank tok strømmen

En del av vårt samfunnsoppdrag er å sørge for en sikker strømforsyning uansett vær. I januar 2021 forårsaket ekstremværet Frank store skader og flere omfattende strømbrudd som berørte mange hundre strømkunder, blant annet i Trysil og Åmodt.

Naturkatastrofen i Gjerdrum Elvia

Da alt ble mørkt etter skredet i Gjerdrum

Natt til 30. desember 2020 klokken 03:56 gikk alarmen på driftssentralen i Elvia om en feil på en transformatorstasjon i Gjerdrum. Vi rykket ut som vi alltid gjør når vi får melding om feil i strømnettet. Synet som møtte oss er noe vi håper vi aldri får oppleve igjen.

Familie sitter på gulvet med levende lys. Foto

Slik forbereder du deg på strømbrudd

Hvor forberedt er du egentlig på et omfattende strømbrudd? Her er rådene du må vite om. Som oftest kommer strømmen ganske raskt tilbake, men hva om den ble borte i flere dager?   

Nødstrøm

Nødstrøm – når strømmen blir borte

Vil du unngå å sitte uten strøm under et eventuelt strømbrudd kan det være smart med nødstrøm.

Far og sønn ser ut av vindu. Foto

Slik forbereder du deg på storm

Ekstremvær som storm og tordenvær er de vanligste årsakene til strømbrudd i Norge, da trær blåser ned og tar med seg strømlinjene i fallet. Derfor er områder med mye vegetasjon i nærheten av strømnettet mest utsatt.