Da alt ble mørkt etter skredet i Gjerdrum

Natt til 30. desember 2020 klokken 03:56 gikk alarmen på driftssentralen i Elvia om en feil på en transformatorstasjon i Gjerdrum. Vi rykket ut som vi alltid gjør når vi får melding om feil i strømnettet. Synet som møtte oss er noe vi håper vi aldri får oppleve igjen.

10 menneskeliv gikk tapt i den tragiske naturkatastrofen i Gjerdrum. Leirskredet tok med seg mange hus i avgrunnen og hele området ble totalt mørklagt da all infrastrukturen til Elvia ble borte. Arbeidet med å få strømmen tilbake var både krevende og livsfarlig. Her kan du se en film om hvordan vi jobbet under naturkatastrofen i Gjerdrum.

Video kan ikke vises

Du må godta bruk av funksjonelle cookies for å kunne spille av video.

Vi i Elvia er alltid i beredskap, døgnet rundt hele året. Her kan du lese mer om våre ulike beredskapsnivåer. Det er driftssentralen som kontinuerlig overvåker strømnettet i vårt område, som er Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold. Når det oppstår feil i høyspentnettet. rykker vi øyeblikkelig ut med kvalifisert mannskap.

Elvia ansatte under naturkatastrofen i Gjerdrum

Vi bruker mange metoder for å overvåke strømnettet. Det å få strømmen trygt frem, eller raskt tilbake ved strømbrudd, er en del av samfunnsoppdraget vårt.

Nødstrøm

Nødstrøm – når strømmen blir borte

Vil du unngå å sitte uten strøm under et eventuelt strømbrudd kan det være smart med nødstrøm.

Beredskap

Ulike nivåer for beredskap i Elvia

På samme måte som blålysetatene, er vi i Elvia i beredskap døgnet rundt, 365 dager i året. Skjer det noe, så rykker vi ut der og da.

Arbeidere i Elvia under ekstremværet Frank

Da ekstremværet Frank tok strømmen

En del av vårt samfunnsoppdrag er å sørge for en sikker strømforsyning uansett vær. I januar 2021 forårsaket ekstremværet Frank store skader og flere omfattende strømbrudd som berørte mange hundre strømkunder, blant annet i Trysil og Åmodt.