Da ekstremværet Frank tok strømmen

En del av vårt samfunnsoppdrag er å sørge for en sikker strømforsyning uansett vær. I januar 2021 forårsaket ekstremværet Frank store skader og flere omfattende strømbrudd som berørte mange hundre strømkunder, blant annet i Trysil og Åmodt.

Det voldsomme uværet hadde knekt flere trær som falt over linjene, og jobben med å utbedre skadene var krevende og ikke minst farlig. Her kan du se en film om hvordan vi jobbet under ekstremværet Frank, både ute i felten og på driftssentralen.

Uvær er faktisk den største trusselen for oss i Elvia, og den globale oppvarmingen skaper miljøforandringer som gir oss stadig mer uvær.

Video kan ikke vises

Du må godta bruk av funksjonelle cookies for å kunne spille av video.

Sikkerheten til våre ansatte som jobber med beredskap kommer alltid først for oss i Elvia, likevel må feil utbedres i all slags vær og til alle tider på døgnet. De aller fleste strømbrudd her i landet er forårsaket av ekstremvær. Vi har et godt samarbeid med meteorologene, slik at vi kan være best mulig forberedt når uværet kommer. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med feilretting i ekstremvær.

Elvia i ekstremvær

Slik jobber vi i ekstremvær

Som regel er det været som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. Ekstremvær kan imidlertid skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting til et utfordrende og krevende arbeid.

Far og sønn ser ut av vindu. Foto

Slik forbereder du deg på storm

Ekstremvær som storm og tordenvær er de vanligste årsakene til strømbrudd i Norge, da trær blåser ned og tar med seg strømlinjene i fallet. Derfor er områder med mye vegetasjon i nærheten av strømnettet mest utsatt.

Naturkatastrofen i Gjerdrum Elvia

Da alt ble mørkt etter skredet i Gjerdrum

Natt til 30. desember 2020 klokken 03:56 gikk alarmen på driftssentralen i Elvia om en feil på en transformatorstasjon i Gjerdrum. Vi rykket ut som vi alltid gjør når vi får melding om feil i strømnettet. Synet som møtte oss er noe vi håper vi aldri får oppleve igjen.