Brobygging og transparens gjør oss sterkere

For avdelingsleder i Endringsprosjekter i Elvia, Arnhild Myhr Kveli er det ikke tvil om at hun er i rett bransje. Hun er også en av de fire nominerte til “Årets Kraftkvinne”, 2022, og forteller at hun ble overrasket da hun fikk beskjeden.

‒ Ja, jeg ble veldig overrasket og rørt i øyeblikket og skjønte helt ærlig ingenting, ler Arnhild. 

‒ Ikke det at jeg ikke synes jeg fortjener det, men jeg har visst om prisen og trodde det var mest for dem som jobber fysisk i bransjen med utbygging og produksjon. Jeg jobber med IT-utvikling. Å bli nominert ble derfor en ekstra hyggelig beskjed å få, fordi det setter oss som jobber i det fagområdet litt ekstra på kartet, og det er bra, forteller hun. 

“Årets Kraftkvinne” kan nemlig være hvem som helst som jobber innenfor fornybarnæringen, og IT-faget er definitivt et fagområdet som veier tungt i bransjen. 

Arnhild

Arnhild Myhr Kveli, avdelingsleder i Endringsprosjekter i Elvia

Arnhild forklarer at det egentlig var litt tilfeldig hvordan hun endte opp med å jobbe med IT i Elvia. Det var egentlig ambassadør hun ville bli, men oppdaget fort i studiene at desto mer hun lærte om energipolitikk, jo mer ønsket hun å delta aktivt fremfor politisk. 

‒ Jeg bestemte meg for å ta en master i entreprenørskap og innovasjon som ser på hvordan samfunnet og bedrifter kan endre seg. Og her gjør nettselskaper mye kult! Da jeg var ferdigutdannet var det jo ikke noe bedre enn å starte i det største nettselskapet i Norge, smiler hun. 

Som de andre nominerte kollegaene er Arnhild opptatt av å være klar for forandring ‒ og omfavne den når den kommer. 

‒ Derfor tror jeg mangfold og ulike bakgrunner i et selskap er ekstremt viktig. Nettselskap som Elvia har gjort mye likt i 100 år, og for at vi skal være klar for den forandringen som skal til for å møte bærekraftsmålene, må vi ha ulike folk inn på banen. Du trenger ikke jobbe teknisk i et selskap selv om det oppleves som teknisk. Vi trenger både menneskeorientert og tek-orientert kompetanse, men det viktigste er at vi får inn individer som våger å tenke annerledes, sier hun engasjert. 

Her trekker hun frem et eksempel på at fagområder som psykologi kunne vært et interessant bidrag inn i kraftbransjen. 

‒ Per nå så har vi lite kompetanse på mennesker. Men vi utvikler jo løsninger for kundene våre og for våre ansatte, og det er jo mennesker. Så jeg synes det er viktig at vi oppsøker nye fagfelt for å utvikle enda bedre tjenester, forteller Arnhild. 

For å bli en tilpasningsdyktig aktør har hun som et mål og håp om at bransjen kan legge fra seg de tradisjonelle tankesettene der det går an å utforske nye løsninger, og oppnå en mer smidig metodikk. 

‒ Ingen av oss vet helt hva som vil skje fremover ‒ verken verden eller kraftbransjen, men endringer skjer lynraskt, og vi må bli smidige nok til å kunne kaste oss i den retningen det går. Nå er vi litt for snevre, selv om vi får til enormt mye, men skal vi fortsette å være det råeste og største selskapet må vi være klar for endring, understreker hun.  

Hvorfor tror du at det er viktig å trekke frem spesielt kvinnene i bransjen din?

‒ Norge er jo mer likestilt samfunn sammenlignet med andre land, men i kraftbransjen er kvinnene fortsatt underrepresentert og vi trenger et større mangfold. Vi må vise at kvinner har minst like mye å bidra med som sine mannlige kollegaer, og jeg opplever at både menn og kvinner heier på denne prisen, sier hun.

Mangfold kommer ikke nødvendigvis av seg selv uten at det kontinuerlig og aktivt jobbes med i ulike bransjer. “Årets Kraftkvinne” synliggjør de ulike kraftkvinnene med ulike bakgrunner og kompetanser som jobber i fornybarnæringen. Forhåpentligvis vil det også føre til at andre kvinner der ute som ikke helt har funnet sin retning kan se hvilke muligheter kraftbransjen har å by på. 

‒ Det finnes så mange muligheter i kraftbransjen, og det beste med det er at du får være en aktiv del i klimakampen. Du føler at du gjør en forskjell. Det jeg ser mest frem til med prisutdelingen er å bygge broer med damer fra de ulike selskaper i samme bransje. Dette fordi jeg tror at vi må være mer venner blant selskapene og bli mer transparente for at vi skal stå enda sterkere i fremtiden. Det er det “Årets Kraftkvinne” betyr for meg til syvende og sist, avslutter Arnhild. 

Kvinnelig ansatt i Elvia

Jobb i Elvia

Elvia tilbyr et bredt spekter av ulike stillinger. Alt fra energimontører til IT-folk passer inn hos oss. Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe i Elvia og hvilke stillinger vi kan tilby.