Vær oppmerksom på ulike former for svindel

Svindlere blir dessverre stadig flinkere til å finne nye metoder for å forsøke å lure deg for penger, og både SMS og e-poster kan se helt ekte ut. Ringer det på døra? Vit at Elvia alltid varsler på forhånd at vi kommer på målerkontroll.

En god regel er:

  • Gi aldri fra deg kortnummer

  • Slipp aldri inn folk som kommer uanmeldt på døra

  • Klikk aldri på en link i en e-post eller SMS når det er snakk om personlige opplysninger

Vær forsiktig med hvem du slipper inn i huset

Det har vært flere tilfeller den siste tiden med folk som utgir seg for å være fra et strømselskap, eller som uanmeldt dukker opp på døra for å kontrollere strømmåleren.

Vit at Elvia alltid varsler på forhånd at vi kommer på målerkontroll. Dessuten skal alltid kontrollørene legitimere seg når de kommer på døra. En god regel er å aldri slippe inn noen som kommer uanmeldt.

Mistenkelig e-post eller SMS

I forbindelse med regjeringens kompensasjonsordning for de høye strømprisene, er det flere av våre kunder som har mottatt en mistenkelig e-post eller SMS hvor de blir bedt om å legge inn kortnummer eller andre opplysninger.

Dette skal du IKKE gjøre. Kompensasjonen fra regjeringen kommer automatisk som fratrekk på nettleien, så du trenger ikke å gjøre noe som helst.

Vi spør deg aldri om noe uten ID-porten innlogging

Hvis vi i Elvia skulle ha behov for at du oppdaterer noen opplysninger, vil du på samme måte som hos banker, forsikringsselskaper og offentlige registre bli bedt om å logge deg inn på Min side på våre nettsider ved hjelp av ID-porten.

Derfor skal du aldri klikke på en link i en e-post eller SMS når det er snakk om personlige opplysninger.

Gjør det til en regel å alltid oppsøke nettsiden til selskapet som trenger opplysningene og logg deg inn via en sikker metode, som for eksempel ID-porten.

Dersom du er i tvil ta kontakt med oss!