Bli med og oppdag hvordan du kan bruke strøm smartere

Vi ruller ut en pilot der vi skal teste en ny nettleiemodell, også kjent som effekttariff. Nå er vi på jakt etter kunder i vårt nettområde som vil delta. Er du en av dem?

Elvia har ansvaret for transporten av strøm inn til din bolig, og skal sørge for at du alltid har tilgang til strøm når du trenger det. Nettleien du betaler skal dekke disse kostnadene.  

For å bruke det eksisterende strømnettet mer effektivt, slik at vi kan unngå kostbare utbygginger av de fysiske strømledningene, skal vi teste ut en ny modell for beregning av nettleie. Les mer om utfordringene i dagens strømnett. 

Nå håper vi du vil være med og teste denne nye modellen. Ved å gjøre enkle endringer i når og hvordan du bruker strøm, kan du i større grad påvirke hva du må betale i nettleie.  

Bli pilotkunde og få bedre oversikt i forbruket ditt

Dersom du blir med som pilotbruker vil du få tips, råd og oppfølging for å endre forbruket ditt på en måte som er bra for både miljøet, samfunnet og din egen lommebok. Blant de første som melder seg trekker vi ut 200 som får en gratis sanntidsavleser. Denne kobles enkelt til din strømmåler, og gir deg enda bedre oversikt over ditt eget forbruk ved hjelp av en egen app.

Få oversikt over strømforbruket ditt i sanntid - Elvia pilot

Slik er den nye nettleien i pilotprosjektet

Tidligere besto nettleien av to deler. Et fastledd som var det samme hver måned, og et kraftledd som var en pris per kWh du brukte. For å gi den enkelte kunde større mulighet til å påvirke nettleien, legger vi til to nye ledd. Hensikten er å gjøre det mer lønnsomt å fordele forbruket utover døgnet.

Det første er et maksledd, som beregnes ut fra den timen i døgnet med høyest forbruk. Jo lavere forbruket er på sitt høyeste, desto mindre betaler du.

Det andre er et tidsledd, som beregnes ut fra når på døgnet strømmen brukes. På natten er det god kapasitet i strømnettet, derfor blir det billigere å bruke strøm mellom klokken 22-06 på virkedager.

Hvordan kan jeg bli pilotkunde?

Rekrutteringen er nå avsluttet og vi vil straks ta kontakt med alle de som har meldt sin interesse.

Jessnes

Nytt forslag fra NVE påvirker den nye nettleiemodellen

Forrige uke slapp NVE et nytt forslag til den ny nettleiemodell, som vi så langt har kjent som effekttariff. Nyheten får konsekvenser for vår planlagte pilot.

Spørsmål om Elvias pilot for ny nettleiemodell

Spørsmål og svar om pilotprosjektet

Lurer du på noe om piloten vår? Eller har du spørsmål om den nye nettleiemodellen eller lurer du på hva de ulike begrepene betyr?

Kvinne leser av forbruk på smart termostat

Hvordan kan vi bruke strømnettet smartere?

Strøm er en grønn og fornybar energikilde. Stadig mer av forbruket vårt flyttes fra fossile til fornybare energikilder – den voldsomme økningen i antall elbiler i Norge er bare ett eksempel på dette.