Forbruk og sparing

De aller fleste bruker strøm hjemme hos seg selv uten å tenke noe særlig over forbruket. Men med stadig flere apparater og elektroniske dingser rundt oss kan det lønne seg å være bevisst på husholdningens strømforbruk.

Vet du om du har et normalt gjennomsnittlig strømforbruk, hva det typisk går mest strøm til eller hvordan du enkelt kan spare strøm? Her er alt du trenger å vite om forbruk og strømsparing.

Mor og datter med PC. Foto

Få oversikt over forbruket ditt

Vil du se hvordan ditt forbruk varierer i løpet av dagen eller med årstiden? Da kan du logge inn på Min side. Der finner du forbruk per time, dag, måned og år. Les mer om mulighetene på Min side her.

Normalt strømforbruk

Det er mange som lurer på hva som er normalt strømforbruk. Er du en av dem? Se hva som er normalt her.

Dame som setter i lyspære. Foto

Hva bruker mest strøm?

Alle elektriske artikler og apparater i hjemmet ditt bruker strøm, men hva bruker mest? Se listen vår her.

Justere temperatur på panelovn. Foto

Hvordan spare strøm?

Kunne du tenke deg å kutte ned på strømregningen? I denne artikkelen lister vi opp våre 6 beste tips for å spare strøm gjennom hele året. Les alle tipsene her.

Nå kan peiskosen lønne seg hele uka

Visst er det koselig med fyr i peisen på kalde vinterdager. Men visste du at det faktisk i noen tilfeller også kan lønne seg rent økonomisk å fyre med ved sammenlignet med elektrisk oppvarming? Les mer om hvordan du fyrer smart.

Dame som sitter i mørket foran PC. Foto

Derfor skal du ikke vaske klær på natta

Både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen din kan starte en brann når de er i bruk. Det er derfor viktig at du ikke bruker disse om natta når du sover, eller når du ikke er hjemme.

Derfor skal du ikke skru av hovedsikringen på hytta

Har du som vane å koble fra strømmen på hytta hver gang du reiser derfra? Da må du sørge for å gjøre det riktig. Les hvordan det skal gjøres her.

Slik produserer du din egen strøm

Er du nysgjerrig på mulighetene for å kunne varme huset og lade elbilen med egenprodusert strøm? Les om mulighetene for å produsere din egen strøm.

Elvias kunder har lavere og jevnere forbruk enn tidligere 

To tredjedeler av de spurte i en fersk undersøkelse svarer at de har satt seg inn i den nye nettleiemodellen, og nær halvparten sier de trolig vil endre atferd som følge av den nye modellen. Her kan du lese mer om hva som kom frem i undersøkelsen.