Smart forbruk

Strøm omgir oss hele tiden, og er en viktig del av hverdagen. Har du tenkt over hvor mye du faktisk bruker strøm, fra du står opp om morgenen til du legger deg om kvelden? Svaret kan overraske deg. De aller fleste tar strømmen for gitt, men vet du om boligen din er energieffektiv eller om du får mest mulig ut av strømforbruket ditt? Jo mer du vet om strøm, desto mer blir du bevisst på hva som er smart forbruk.

Hånd i sikringsskap.

Alt om din strømmåler

Innføringen av smarte strømmålere har vært et viktig ledd i en nødvendig modernisering av det norske strømnettet. De sikrer blant annet at du ikke betaler for mer enn det faktisk du faktisk bruker. Vet du hva slags muligheter som ligger i AMS-måleren din, annet enn at du ikke lenger trenger å lese av og rapportere inn strømforbruket ditt selv? Eller hva en HAN-port egentlig er? Vi har samlet det du trenger å vite om strømmåleren din.

AMS-måler

De nye AMS-målerne gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og få hjelp til smartere strømbruk.
Les mer om AMS-måleren her

Dette er HAN-porten

Ønsker du detaljert informasjon om strømforbruket ditt? Vil du styre strømforbruket ditt bedre? Da kan det være en idé å bestille åpning av HAN-porten på strømmåleren din.
Se hva du kan gjøre med HAN-porten her

Elbil og lading

Lading av elbil trekker mye strøm og skaper varme, og gjøres det feil kan det være farlig. De aller fleste ønsker å lade elbilen hjemme, men mange er usikre på hvordan det gjøres riktig. Det er likevel ikke så komplisert som du kanskje tror. Så lenge du holder deg til noen grunnleggende regler og velger riktig utstyr, er det faktisk ganske enkelt. Det er likevel flere ting du bør sette deg inn i når det gjelder trygg lading av elbil.

Lading av elbil i sameie og borettslag

Antall elbiler øker raskt og behovet for ladeplasser tilsvarende. Alle sameier og borettslag må på et eller annet tidspunkt forholde seg til dette – spesielt nå som reglene for retten til å lade elbilen i både borettslag og sameier har blitt like.
Se mer om kravene her

Alt du må vite om å lade elbil hjemme

Skal du lade elbilen hjemme er det ikke bare å putte stikkontakten hvor som helst. Dette må du vite om trygg lading av elbilen.
Se våre tips til å lade elbilen hjemme

Forbruk og sparing av strøm

De aller fleste bruker strøm hjemme hos seg selv uten å tenke noe særlig over forbruket. Men med stadig flere apparater og elektroniske dingser rundt oss kan det lønne seg å være bevisst på husholdningens strømforbruk. Vet du om du har et normalt gjennomsnittlig strømforbruk, hva det typisk går mest strøm til eller hvordan du enkelt kan spare strøm?

Normalt strømforbruk

Det er mange som lurer på hva som er normalt strømforbruk. Er du en av dem?
Les mer om normalt strømforbruk her

Hvordan spare strøm

Kunne du tenke deg å kutte ned på strømregningen? Vi har samlet våre 6 beste tips for å spare strøm gjennom hele året.
Se alle tipsene våre her

Kvinne sitter ved bordet med ipad og logger inn på elvia.no

Smarthjem

Det som for noen år siden var en virkelighetsfjern drøm man bare så på film, er ikke lenger uoppnåelig. Med høyteknologiske løsninger kan du sikre deg drømmen om et smarthjem.