Elbil og lading av elbil

Lading av elbil trekker mye strøm, og gjøres det feil kan det være farlig. De aller fleste ønsker å lade elbilen hjemme, men mange er usikre på hvordan det gjøres riktig.

Velg riktig utstyr

Så lenge du holder deg til noen grunnleggende regler og velger riktig utstyr, er det faktisk ganske enkelt. En elektroinstallatør kan kontrollere at det elektriske anlegget er i orden og at du har nok kapasitet til lading. Elektrikeren kan gi deg gode råd om hvilken ladeløsning som passer best hjemme hos deg. Husk at elektriske installasjoner som ladeboks må monteres av en autorisert elektroinstallatør, som du finner i Elvirksomhetsregisteret.

Elbil i garasje. Foto

Spar penger med smart lading

Med ny nettleiemodell er trikset å redusere ladehastigheten på ladeboksen eller i bilen før du starter ladingen.

Lading elbil

Alt du må vite om å lade elbil hjemme

Skal du lade elbilen hjemme er det ikke bare å plugge inn støpselet hvor som helst. Dette må du vite om trygg lading av elbilen.

Familie og elbil. Foto

Har du kapasitet til å lade hjemme?

Vi har satt opp et eksempel til å hjelpe deg på veien til å vurdere om du har kapasitet til å montere elbillader hjemme eller om elektroinstallatør må søke Elvia for å øke sikringsstørrelse. Vi anbefaler deg uansett til å rådføre deg med en fagkyndig før du setter i gang.

Lading av elbil i sameie og borettslag

Dersom du disponerer parkeringsplass kan du ha rett til lademuligheter i borettslaget eller sameiet der du bor.
Les mer om hvilke muligheter du har