Nettleie

Nettleie er noe alle må betale for å ha tilgang til strøm i boligen. Visste du at det du betaler i nettleie blant annet går til drift og vedlikehold av strømnettet der du bor, som er en viktig del av samfunnets infrastruktur? Vi hadde rett og slett ikke klart oss uten.

Ny nettleiemodell - toppbilde

Ny nettleie fra 2022: Spørsmål og svar

Regjeringen har bestemt at alle strømkunder i Norge får ny nettleie fra 1. januar 2022. Formålet er å få oss til å bruke strøm smartere, for å spare penger og miljøet. Du som Elvia-kunde vil spare på å flytte noe strømforbruk til andre tider på døgnet.

Jessnes

Alt om nettleie

Strømregningen din består av kostnader til både strøm og nettleie, men ikke alle er klar over hva som er forskjellen eller hva man faktisk betaler for. Visste du for eksempel at nettleie er det du betaler til ditt lokale nettselskap for å få strøm fraktet fra kraftprodusenten gjennom strømnettet og frem til boligen din? Her finner du svar på alt du lurer på om nettleie, inkludert priser og hva selve nettleien går til.

Hva er nettleie?

Nettleie er det du betaler for at strømmen du bruker skal transporteres til boligen din.
Les mer om hva nettleie er og hvordan det fungerer

Hva er forskjell på strøm og nettleie?

Lurer du på hvorfor strømregningen er delt i to? Da er du ikke alene.
Her får du svaret

Dame som ser på en skjerm. Foto

Alt om nettleiepriser

Lurer du på hva du betaler i nettleie eller har andre spørsmål om priser? Her har vi samlet alt du trenger å vite om nettleiepriser.

Pris- og tariffstruktur for Elvia-kunder

Selv om Hafslund Nett og Eidsiva Nett nå har blitt til Elvia er det fortsatt noen områder det vil ta tid å samle – både internt og ut mot kunder. Et av disse områdene er struktur på nettleien.
Les mer om hva dette betyr for deg som kunde

Utkoblbar nettleie

I tillegg til standard nettleie og sesongvariabel nettleie tilbyr Elvia også utkoblbar nettleie/fleksibelt forbruk, men hva er det egentlig?
Få svaret her

Mast ved boligområde.

Elvias leveringsplikt

Hvis du ikke inngår en avtale med en valgfri strømleverandør, vil du få leveringspliktig strøm fra Elvia. Hva er egentlig leveringsplikt?

Litt om spenningskvalitet

Har du opplevd at lysene blinker, eller at elektrisk utstyr ikke lader som det skal? Her finner du nyttig informasjon om hva du kan gjøre, hvis du mistenker at det kan være problemer med spenningskvalitet som er årsaken.

Les mer om spenningskvalitet