Nettleie

Nettleie er noe alle må betale for å ha tilgang til strøm i boligen. Visste du at det du betaler i nettleie blant annet går til drift og vedlikehold av strømnettet der du bor, som er en viktig del av samfunnets infrastruktur? Vi hadde rett og slett ikke klart oss uten.

Strømlinjer i Jessnes Elvia. Foto

Alt om nettleie

Strømregningen din består av kostnader til både strøm og nettleie, men ikke alle er klar over hva som er forskjellen eller hva man faktisk betaler for. Visste du for eksempel at nettleie er det du betaler til ditt lokale nettselskap for å få strøm fraktet fra kraftprodusenten gjennom strømnettet og frem til boligen din? Her finner du svar på alt du lurer på om nettleie, inkludert priser og hva selve nettleien går til.

Smart strømforbruk

Nettleiepriser

Lurer du på hva du betaler i nettleie eller har andre spørsmål om priser? Her har vi samlet alt du trenger å vite om nettleiepriser.

Faktura

Faktura

Har du spørsmål om fakturaen du har mottatt for nettleie? Eller er du kanskje usikker på om det er Elvia eller strømleverandøren din som skal hjelpe deg? Her får du forhåpentligvis svar på det aller meste.

Signering av kontrakt. Foto

Avtaler og vilkår

Etter at to store selskaper som Hafslund Nett og Eidsiva Nett har slått seg sammen, tar det litt tid å samkjøre alt. Det er derfor litt ulike avtaler, standard nettleieavtale og vilkår for kunder i Oslo/Viken og i Innlandet.

Mast ved boligområde.

Elvias leveringsplikt

Hvis du ikke inngår en avtale med en valgfri strømleverandør, vil du få leveringspliktig strøm fra Elvia. Hva er egentlig leveringsplikt?