Alt om nettleiepriser

Lurer du på hva du betaler i nettleie eller har andre spørsmål om priser? Her har vi samlet alt du trenger å vite om nettleiepriser.

Hus og by. Foto

De nye nettleieprisene fra 1. januar 2022 er nå klare

Hvordan de nye nettleieprisene fra 2022 slår ut for deg, avhenger av hvor mye strøm du bruker og når på døgnet strømforbruket ditt er på det høyeste.

illustrasjon av blokk og bolig.

Nettleiepriser for deg som bor i leilighet

Bor du i en leilighet, viser våre beregninger at nettleien kan øke med 25 kroner i måneden for kunder med din type forbruk – fra 0 til 8.000 kWh. Kostnaden blir lavere hvis du tilpasser deg den nye nettleiemodellen og bruker strøm smartere.

Rekkehus. illustrasjon.

Nettleiepriser for deg som bor i rekkehus

Bor du i rekkehus eller i en stor leilighet, viser våre beregninger at nettleien kan øke med 25 kroner i måneden for kunder med din type forbruk – fra 8.000 til 20.000 kWh. Kostnaden kan bli lavere hvis du tilpasser deg den nye nettleiemodellen og bruker strøm smartere.

Enebolig og elbil. Illustrasjon.

Nettleiepriser for deg som bor i enebolig

Bor du i en enebolig med elektrisk oppvarming, viser våre beregninger at at nettleien kan øke med 95 kroner i måneden for kunder med din type forbruk – fra 20.000 til 40.000 kWh. Kostnaden blir lavere hvis du tilpasser deg den nye nettleiemodellen og bruker strøm smartere.

Hytte fritidsbolig. Illustrasjon

Nettleiepriser for hytte og fritidsbolig

For hytteeiere flest blir nettleien billigere, fordi energileddet blir lavere i helgene – når man gjerne er på hytta. Men du bør likevel passe på timesforbruket ditt ved ankomst. Våre beregninger viser at nettleieprisen for typiske hytter og fritidsboliger vil reduseres med 50 kroner i måneden i 2022.

Bedrift næringsbygg. illustrasjon

Bedrift og næring

Både privatpersoner og bedrifter og næringer med et årsforbruk under 100.000 kWh går inn i samme type modell, som kjennetegnes av at fastleddet har ulike pristrinn basert på effektbruken deres, og at energileddet er lavere i helgen og på hverdager fra kl. 22-06.

Gatelys i mørke. Foto

Slik settes prisen på nettleien

Energiledd? Fastledd? Nettleien består av flere deler og her får du sett mer om hva som bestemmer prisen på nettleien din.

Mann sitter ved kjøkkenbordet og ser på faktura fra Elvia

Dette inneholder en faktura fra Elvia

Du lurer kanskje på hvorfor det er tre forskjellige summer på fakturaen for nettleie, som Elvia sender til strømleverandøren din? Eller kanskje du lurer på hvorfor vi ikke sender fakturaen direkte til deg?

Regionalnettpriser for 2022

Her finner du de nye nettleieprisene for Regionalnett i hele Elvias nettområde. Prisene gjelder fra 1. januar 2022.

Priser og tariffer i 2021

Priser og tariffer frem til 31. desember 2021 for kunder i Elvia (tidligere kunder av Hafslund Nett og Eidsiva Nett).

Jessnes DJI 0060 1 Elvia

Usikker på hva nettleie er?

Nettleie er det du betaler for at strømmen du bruker skal transporteres til boligen din. Slik fungerer det.

Elvia Jessnes 0D6A6280

Vet du forskjell på strøm og nettleie?

Lurer du på hvorfor strømregningen er delt i to? Da er du ikke alene. Her er forskjellen på strøm og nettleie.

Faktura

Faktura

Har du spørsmål om fakturaen du har mottatt for nettleie? Eller er du kanskje usikker på om det er Elvia eller strømleverandøren din som skal hjelpe deg? Her får du forhåpentligvis svar på det aller meste.