Slik fungerer energileddet

Energileddet avregnes etter strømforbruk i kilowattimer, kWh. Avregningsgrunnlaget avhenger av når på døgnet forbruket skjer. På Min side kan se eget forbruk fordelt på dag og helg/natt.

Ved å flytte noe av strømforbruket til andre tidspunkt kan det være penger å spare. Ingen kan flytte veldig mye forbruk til helgen (hele lørdag og søndag), i helligdager og tidsrommet kl. 22-06 på hverdager, men håpet er at mange mennesker kan flytte litt forbruk uten at de tar sjanser med brannsikkerheten.

Regelen er at du alltid skal være våken og til stede når du bruker elektriske apparater som vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin, slik at du har disse under oppsyn.

Noen forslag

Det aller viktigste sparetipset hvis man har elbil er selvfølgelig å lade denne om natten og i helgen. Dette forutsetter godkjent hjemmelader montert av fagfolk.

Men hvis man er våken til midnatt, kan man for eksempel bruke vaskemaskinen med lavest pris mellom kl. 22 og 24.

Andre tips kan være å dusje før man legger seg istedenfor på morgenen, eller programmere baderomstermostaten til å øke temperaturen på baderomsgulvet fra kl. 05.30 istedenfor én time senere. Vi har alle forskjellige døgnrytme, og man må selv se hva man kan flytte av forbruk forsvarlig.

Alle tjener på å flytte forbruk på lang sikt

Husk at målet med nettleiemodellen er å kutte toppene i forbruket vårt og utnytte kapasiteten i strømnettet bedre. Da sparer vi penger og miljøet, og holder nettleien lavest mulig for deg som forbruker.

Smart strømforbruk

Nettleiepriser

Lurer du på hva du betaler i nettleie eller har andre spørsmål om priser? Her har vi samlet alt du trenger å vite om nettleiepriser.