Kongsvinger og omegn rideklubb

Takket være støtten fra Elvia-fondet blir Kongsvinger Rideklubb lyst opp med nye lysstoffrør og lysarmaturer. Klubben har til daglig 120 aktive medlemmer som steller og rir hestene som klubben eier.

Dette var ett av prosjektene som fikk tildelt støtte fra Elvia-fondet i 2023.

Elvia-fondet ga nytt lys i stallen

- Å sende en søknad til Elvia-fondet kom på et perfekt tidspunkt forteller styreleder i Kongsvinger rideklubb, Vegard Opsahl. Det å få muligheten til å motta støtte fra et nettselskap å utnytte strømmen i stallen mer optimalt, ble veldig naturlig.  

- Store mengder av de gamle lysstoffrørene var i ferd med å gå ut på dato, og det begynte å haste med å få på plass nye. Takket være de ekstra midlene fra Elvia-fondet har vi klart å bytte ut lysrørene i hele stallen.  

- Prosjektet vi trengte penger til passet veldig bra, både i forhold til at det er vanskelig å få tak i de gamle lysstoffrørene, og at det er energibesparende sammenlignet med strømregningene fra i fjor. Det hjelper veldig på det altså! 

Som ved alle andre idrettsanlegg er det en del ting som trenger kontinuerlig vedlikehold, og det var absolutt tid for et lysskifte i stallen. 

Muligheter videre 

En bedre opplyst stall ga klubben energi til å drive klubben videre på en god måte. Utfordringen med belysningen frigjorde ressurser, som igjen kan brukes på andre ting som skaper verdi for medlemmene.  

- Gjennom rideskolen er det mye aktivitet i stallen, og det er ofte barn innom for å se hva klubben har å tilby. På det meste har vi hatt 150 medlemmer. I tillegg har vi arrangert noen klubbstevner og arrangementer for de minste, som har blitt godt mottatt, forteller Opsahl før han legger til: 

- Belysning er dumt å bruke penger på sammenlignet med mye annet. Nå kan vi ha større fokus på rideskolen, fremtidige arrangementer og verving av nye medlemmer.  
 

Fremtidige arrangementer 

Rideklubben har flere spennende aktiviteter på planen fremover, og håper at hesteglade gutter og jenter vil strømme til den godt opplyste stallen. 

- Vi gleder vi oss til å invitere til flere arrangementer her hos oss! 

Fristen for å søke er 1. mai

Søknadsfristen for å søke om støtte fra Elvia-fondet er 1. mai hvert år.