Elvia-fondet

Brenner du for prosjekter som hjelper barn og unge med fokus på inkludering, psykisk helse, bærekraft og miljø i lokalsamfunnet, kan du søke om økonomisk støtte fra Elvia-fondet.

Som en del av vår samfunnsrolle ønsker vi i Elvia å spille på lag med foreninger og organisasjoner som har gode idéer til prosjekter og lavterskeltilbud til barn og unge. Vi ønsker å bidra til økt inkludering samt å støtte grupper som lett kan havne utenfor, uansett årsak. Her kan du se hvem som fikk støtte i 2023.

Barn som leker. Foto

Spydeberg Frivillighetssentral fikk støtte i 2022 til en interaktiv lekeplass.

Vi gir støtte til lag, foreninger, stiftelser og organisasjoner i vårt område i Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold som ønsker å gjøre noe for barn og unge, og for miljøet.

Kriterier for tildeling av støtte

  1. Gis til prosjekter med varig verdi.

  2. Gis til lag, foreninger, stiftelser og andre organisasjoner i Elvias nettområde i Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold.

  3. Prosjekter med fokus på barn/unge og/eller miljø vil prioriteres.

  4. Det kan søkes om midler inntil kr 50 000 kroner.

Det gis ikke støtte til generell drift, livssyns- og politiske organisasjoner, prosjekter som allerede er påbegynte eller gjennomførte. Det gis heller ikke støtte til kommersielle formål med vinning for enkeltpersoner, sponsing av enkeltpersoner eller oppgaver som er det offentliges ansvar.

Fristen for å søke er 1. mai

Søknadsfristen for å søke om støtte fra Elvia-fondet er 1. mai hvert år.

En gruppe som skal ut å padle. Foto

Hamar Roklubb 1881 vil at kajakkpadling skal være for alle

I søknaden om støtte fra Elvia-fondet forklarte Hamar Roklubb 1881 at de ville bruke pengene på sikkerhetstrening i kajakk for barn og unge med fysisk eller psykisk utviklingshemming. Et flott tiltak som vi i Elvia gjerne ville være med å støtte.

Speidere bærer ved. foto

Grünerløkka speidergruppe er glade for støtten fra Elvia-fondet

Man skulle kanskje ikke tro at det finnes en speidergruppe på urbane Grünerløkka i Oslo, men så feil kan man altså ta. Grünerløkka speidergruppe består av 10 store speidere, 17 småspeidere og 4 aktive rovere, i tillegg til 7-8 delaktive. Skogen deres er Sofienbergparken.