Elvia-fondet

Brenner du for prosjekter som hjelper barn og unge med fokus på inkludering, psykisk helse, bærekraft og miljø i lokalsamfunnet, kan du søke om økonomisk støtte fra Elvia-fondet.

Som en del av vår samfunnsrolle ønsker vi i Elvia å spille på lag med foreninger og organisasjoner som har gode idéer til prosjekter og lavterskeltilbud til barn og unge. Vi ønsker å bidra til økt inkludering samt å støtte grupper som lett kan havne utenfor, uansett årsak.

Her kan du lese om hva Ullensaker Show Choir, Grünerløkka speidergruppe og Hamar Roklubb 1881 brukte støtten fra Elvia-fondet til.

Nye muligheter i 2023

I 2022 fikk 27 søkere støtte fra Elvia-fondet på til sammen 1 million kroner. Nå er det nye muligheter. Har du et prosjekt, eller en god idé til et prosjekt du trenger midler til, oppfordrer vi deg til å søke om støtte fra Elvia-fondet. Disse fikk støtte fra Elvia-fondet i 2022.

Barn som leker. Foto

Spydeberg Frivillighetssentral fikk støtte i 2022 til en interaktiv lekeplass.

Vi gir støtte til lag, foreninger, stiftelser og organisasjoner i vårt område i Oslo, Innlandet og Viken som ønsker å gjøre noe for barn og unge, og for miljøet.

Kriterier for tildeling av støtte

  1. Gis til prosjekter med varig verdi.

  2. Gis til lag, foreninger, stiftelser og andre organisasjoner i Elvias nettområde i Oslo, Innlandet og Viken.

  3. Prosjekter med fokus på barn/unge og/eller miljø vil prioriteres.

  4. Det kan søkes om midler inntil kr 50 000 kroner.

Det gis ikke støtte til generell drift, livssyns- og politiske organisasjoner, prosjekter som allerede er påbegynte eller gjennomførte. Det gis heller ikke støtte til kommersielle formål med vinning for enkeltpersoner, sponsing av enkeltpersoner eller oppgaver som er det offentliges ansvar.

Slik søker du

Det er veldig enkelt å søke om støtte fra Elvia-fondet. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjemaet og beskrive prosjektet ditt. Hva skal pengene brukes til og hvordan?

Søknadsfrist 1. mai

Søknadsfristen for å søke om støtte fra Elvia-fondet er 1. mai hvert år. Alle søknader blir behandlet samlet etter at søknadsfristen er utgått. Søknader som kommer inn etter fristen blir behandlet neste år.

En gruppe som skal ut å padle. Foto

Hamar Roklubb 1881 vil at kajakkpadling skal være for alle

I søknaden om støtte fra Elvia-fondet forklarte Hamar Roklubb 1881 at de ville bruke pengene på sikkerhetstrening i kajakk for barn og unge med fysisk eller psykisk utviklingshemming. Et flott tiltak som vi i Elvia gjerne ville være med å støtte.

Ullensaker show choir synger. foto

Jubelen sto i taket hos Ullensaker Show Choir

I Ullensaker ble det full jubel da de fikk beskjed om at koret Ullensaker Show Choir får støtte fra Elvia-fondet til sitt prosjekt “A Million Dreams”. Ungdomskoret, som har 30 medlemmer, fokuserer på inkludering og psykisk helse.

Speidere bærer ved. foto

Grünerløkka speidergruppe er glade for støtten fra Elvia-fondet

Man skulle kanskje ikke tro at det finnes en speidergruppe på urbane Grünerløkka i Oslo, men så feil kan man altså ta. Grünerløkka speidergruppe består av 10 store speidere, 17 småspeidere og 4 aktive rovere, i tillegg til 7-8 delaktive. Skogen deres er Sofienbergparken.