Nettleie-API kan gjøre hjemmet ditt smartere og mer lønnsomt

I forbindelse med et pilotprosjekt for ny nettleiemodell vi har kjørt for 10.000 kunder, har Elvia utviklet et nettleie-API som gir deg prisene på nettleie per time. API-et kan hjelpe deg å flytte forbruket ditt til de tidene på døgnet færre bruker mye strøm.

Vi i Elvia vet at det er mange som har ønsket seg dette API-et som et verktøy til å få bedre oversikt og kontroll over eget strømforbruk. Slik det er i dag er det tider på døgnet der det er god kapasitet, mens andre tider vi er mange som bruker strøm samtidig. Når mange skal bruke mye strøm samtidig, for eksempel til matlaging, klesvask eller lading av elbil, blir det «trangt i strømnettet». På samme måte som det blir kø på motorveien i rushtiden.

Par setter opp smarthjem sammen og ser på device. Foto

Med Elvias API kan du enklere flytte forbruket ditt

Slik kan du bruke vårt nettleie-API til å flytte forbruket

Alternativene er de samme enten man snakker om strømnettet eller veinettet. Enten må man gjøre kostbare utbygginger, eller så må man fordele trafikken og forbruket bedre. Med vårt nettleie-API får du tilgang til prisene på nettleie per time. På den måten er det enkelt å styre forbruket til de timene der det er billigere.

Les mer om Elvias nettleie-API og last ned dokumentasjon her.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nederst i artikkelen på denne siden kan du laste ned dokumentasjon av vårt nettleie-API. I det dokumentet finner du alt du trenger å vite.

API-et kan brukes av alle som ønsker å hente nettleieprisene for å for eksempel styre forbruket etter nettleieprisen. Prisen per time kan brukes til strømstyring ved å for eksempel slå av varmtvannstanken når nettleien er dyr. Eller slå på lading av elbilen når nettleien er lav.

API er et hjelpeverktøy som brukes i programmering eller et grensesnitt mot en eller flere tjenester i et operativsystem, en databasetjener eller lignende. Elvias API er et verktøy du kan bruke for å styre strømforbruket etter nettleieprisen.

Nei, det er helt gratis å bruke vårt API. Slå deg løs :)

API-et gir deg tilgang til priser i kr/time for fastleddet og kr/kWh for energileddet per time. Dette er den samme måten Nord Pool opererer for spotpriser.

API-et er åpent for alle, men er i hovedsak for Elvia-kunder. Grunnen til det er at vi tar utgangspunkt i alle private nettleiemodeller og tariffer i vårt forsyningsområde som er Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold.

Vårt nettleie-API kan brukes av både privatkunder og bedrifter.

Bruker du smarthusløsninger som er kjøpt fra en smarthusleverandør, er det smarthusleverandøren som må sørge for å hente prisene fra vårt API og gjøre de tilgjengelige i smarthusløsningen din.

Har du spørsmål om dette er det best at du tar kontakt med din smarthusleverandør.

 

Dame som sitter i mørket foran PC. Foto

Derfor skal du ikke vaske klær på natta eller sette på oppvaskmaskinen når du ikke er hjemme

Både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen din kan starte en brann når de er i bruk. Det er derfor viktig at du ikke bruker disse om natta når du sover, eller når du ikke er hjemme.