Årets kraftkvinne er kåret!

Kåringen av "Årets Kraftkvinne 2022" gikk av stabelen i Oslo 9. februar, og flere av de nominerte i Elvia satt spente i salen.

Prisen deles ut for å fremme og synliggjøre de dyktige kvinnene i fornybarnæringen. I juryens begrunnelse trekkes det frem at årets vinner har markert seg som en "sentral tenker og arkitekt bak en ny nettleiemodell med bred tilslutning".

Olje- og energiminister Terje Aasland delte ut prisen som «Årets kraftkvinne» til Anne Sagstuen Nysæther, direktør for Nettstrategi i Elvia.

Årets Kraftkvinne 2022 - Anne Sagstuen Nysæther

– Jeg vil påstå at kraftbransjen er den mest spennende bransjen for tiden! Vi sitter på nøkkelen til å nå de norske klimamålene, gjennom mer fornybar produksjon, tilgang på strømnett og samspill med kundene våre. Det som er spennende er at vi må tenke nytt og kombinere vår etablerte og viktige fagkompetanse med nye fagdisipliner. Her er det muligheter for å jobbe tverrfaglig og med en oppgave som har stor betydning for samfunnet vårt. Vi trenger kloke hoder, engasjement og stå på-vilje – og vi trenger flere kvinner og mer mangfold for å skape de beste resultatene sammen! Hvis denne prisen kan bidra til å øke bransjens attraktivitet og øke mangfoldet og kvinneandelen, så tenker jeg at det er viktig i den fasen kraftbransjen står i nå, sier Anne Sagstuen Nysæther.

Utdrag fra Juryens begrunnelse

Årets Kraftkvinne 2022 har dyp innsikt i og bred kunnskap om kraftbransjen. Hun er en brobygger med handlekraft og integritet. Den siste tiden har hun markert seg som sentral tenker og arkitekt bak en ny nettleiemodell med bred tilslutning og lot seg innføre. I et landskap med stor politisk og faglig uenighet om hvordan nettleiekostnader skal fordeles, initierte hun en faggruppe, for å sikre og utvikle god effekt av en ny pris- og inntektsmodell.

Årets kraftkvinne har også vært en av arkitektene bak endringene av flaskehalsinntekter, et svært viktig bidrag for å få ned nettleien i et krevende kraftmarked. Begge disse tiltakene ligger i front i et kraftmarked som skal sikre lavest mulig pris ut til forbrukere i dagens turbulente Europa.

Se film fra prisutdelingen

Prisen deles ut for å fremme og synliggjøre de dyktige kvinnene i fornybarnæringen.

bærekraft elvia. illustrasjon

Fire kvinner i Elvia var nominert til “Årets Kraftkvinne 2022”

Elvias kraftkvinner har troen på en bærekraftig og mangfoldig fremtid.

Ansatte i Elvia presenterer

Møt ansatte i Elvia

I Elvia er mulighetene mange, og våre ansatte fyller et bredt spekter av roller og personligheter. Her kan du lese intervjuer, få vite mer om personene bak Elvia og hvem de er.

Noen står og prater på kontoret. Foto

Ledige stillinger

I Elvia er mulighetene mange, og vi har et bredt spekter av folk, fag og stillinger.