Elvias kraftkvinner har troen på en bærekraftig og mangfoldig fremtid

Etter et nokså utfordrende år i fornybarnæringen i 2022, har kvinner over hele landet Norge stått stødige sammen i ulike roller for å fortsette utviklingen av bærekraftig teknologi og løsninger. 56 av disse damene har blitt nominert til “Årets Kraftkvinne 2022”.

Av de 56 nominerte, var hele fire Elvias ansatte

Likestilling- og inkluderingsarbeidet står sterkere enn noensinne i fornybarnæringen i 2022. Det er takket være dem som står i bresjen for egen generasjon, og generasjonene etter, som viser gang på gang at: Jo, kvinner er faktisk like kompetente i faget sitt som menn.

Brenner for et bærekraftig energisystem

En av de nominerte er avdelingsleder i FOU, Åshild Vatne. I sin familie er hun den tredje generasjonen som jobber i kraftbransjen.

Avdelingsleder i FOU i Elvia, Åshild Vatne

‒ Ofte kaller jeg meg et kraftbarn, smiler hun, før hun fortsetter:

‒ Elkraft og kraftproduksjon har alltid vært i livet mitt, fordi både pappa og farfaren min jobbet med vannkraft. For meg er det det mest spennende faget som finnes. Spesielt nå som vi jobber aktivt med å finne bærekraftige løsninger for å nå klimamålene. Jeg føler meg heldig som kan jobbe med et fagfelt jeg virkelig brenner for, forteller hun. Bli bedre kjent med Åshild her.

Mangfold driver oss videre til det grønne skiftet  

Direktør i divisjon nettstrategi, Anne Sagstuen Nysæther, er også en av de nominerte til “Årets Kraftkvinne”. Hun synes det er positivt å jobbe et sted hvor ansatte løfter hverandre frem og nominerer hverandre til priser som dette.  

Direktør i Elvia, Anne Sagstuen Nysæther

‒ Det er selvsagt et stort kompliment å høre at kollegaer synes jeg er en kandidat som faller innenfor kriteriene som er satt til “Årets Kraftkvinne”, sier hun. Bli bedre kjent med Anne her.

‒ På tide med flere kvinner inn i lederroller i de ulike divisjonene

Realisten og “Årets Kraftkvinne 2022”- nominert, Inger Lise Rødseth, er senioringeniør hos Elvia og har alltid vært interessert i matte og naturfag. Hun skjønte tidlig at dette var veien hun ønsket å gå etter videregående.

Inger Lise Rødseth, er senioringeniør hos Elvia

‒ Etter jeg var trainee hos Bergen Lysverker (del av BKK. red adm.) ett år i Bergen følte jeg meg motivert til å fortsette i den retningen, så jeg havnet til slutt i Elvia i 2006. Den gangen var det få kvinnelige ingeniøren på teamet, men det tok heldigvis ikke lang tid før vi ble flere, forteller Inger Lise. Bli bedre kjent med Inger Lise her.

Brobygging og transparens gjør oss sterkere

For rådgiver i Elvia, Arnhild Myhr Kveli er det ikke tvil om at hun er i rett bransje. Hun er også en av de fire nominerte til “Årets Kraftkvinne”, 2022, og forteller at hun ble overrasket da hun fikk beskjeden.

Arnhild Myhr Kveli, avdelingsleder i Endringsprosjekter i Elvia

‒ Ja, jeg ble veldig overrasket og rørt i øyeblikket og skjønte helt ærlig ingenting, ler Arnhild. Bli bedre kjent med Arnhild her.

Kraftkvinnene ‒ fremmer kvinner i fornybarnæringen

I 2019 kom Kraftkvinnene sammen for å skape en plattform for nettverk og kunnskapsspredning blant kvinner i fornybarnæringen. Hvert år deler de også ut prisen “Årets Kraftkvinner” for å løfte frem jerndamene som hver dag står på for utviklingen av fornybare kilder og teknologi i Norge. Initiativet har skapt et stort spillerom og muligheter for å møtes og dele erfaringer på tvers av organisasjoner - blant annet for hvordan de raskere kan nå klimamålene i 2030. I dag har nettverket rundt 600 medlemmer.

De nominerte til Årets Kraftkvinne 2022 måtte oppfylle disse kriteriene:

  • Må jobbe i kraftbransjen

  • Ha vist at dette er en bransje for kvinner

  • Ha bidratt til å heie andre frem

  • Ha bidratt til å skape lønnsom virksomhet

  • Være faglig dyktig og dele kunnskap

  • Være med på å forme fornybarbransjen

Årets kraftkvinne 2022. foto

Årets kraftkvinne er kåret

Kåringen av "Årets Kraftkvinne 2022" gikk av stabelen i Oslo 9. februar, og flere av de nominerte i Elvia satt spente i salen.

Kvinnelig ansatt i Elvia

Jobb i Elvia

Elvia tilbyr et bredt spekter av ulike stillinger. Alt fra energimontører til IT-folk passer inn hos oss. Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe i Elvia og hvilke stillinger vi kan tilby.