Ny nettleiemodell fra 1. juli

Nasjonale myndigheter bestemte at alle strømkunder i Norge skulle få ny nettleie fra 1. juli 2022. Formålet med endringen er å bruke strøm smartere, og bruke strømnettet vi har mer effektivt for å spare penger og skåne naturen.

Kort fortalt - sammen må vi bruke strøm smartere

Hvis vi sammen blir mer strøm-bevisste kan vi redusere store utvidelser av strømnettet som ellers vil gi alle som bruker strøm, høyere nettleie på sikt.

Se video som forklarer det her

Når alle bruker mye strøm samtidig blir det "kø" i strømnettet.

Ny nettleie skal belønne kunder som jevner ut forbruket og reduserer "toppene" i strømforbruket sitt. 

De beste tipsene!

Det er en rekke ting du kan gjøre for å tilpasse deg den nye nettleiemodellen, og blant de beste tipsene er å lade elbil om natten, programmere litt om på tidsinnstillingen på varmeovner og termostater, og ikke bruke ALLE strømkrevende apparater samtidig.

En dame ved vindu i leilighet. Foto

Den nye nettleiemodellen

Hvordan den nye nettleiemodellen som ble innført i 2022 slår ut for deg, avhenger av hvor mye strøm du bruker og når på døgnet strømforbruket ditt er på det høyeste.

Strømlinjer i Jessnes Elvia. Foto

Hvorfor innføres ny nettleiemodell?

Nasjonale myndigheter innførte en ny nettleiemodell for alle strømkunder i Norge fra 1. juli 2022. Formålet med endringen er å bruke strøm smartere, og bruke strømnettet vi har mer effektivt for å spare penger og skåne naturen.

Ansatte ved kundeservice jobber

Spørsmål og svar

Regjeringen har bestemt at alle strømkunder i Norge får ny nettleie fra 1. juli 2022. Formålet er å få oss til å bruke strøm smartere, for å spare penger og miljøet. Du som Elvia-kunde vil spare på å flytte noe strømforbruk til andre tider på døgnet.

Kvinne leser av forbruk på smart termostat. Foto

Kutter du toppene, kutter du kostnadene

Den nye nettleiemodellen skal redusere behovet for å bygge ut strømnettet, og vil spare alle kunder for penger på sikt. Hvis du selv blir en topp-kutter, kan du redusere regningen både nå og i fremtiden.