Vi har alltid mange lærlinger i Elvia

I Elvia har vi til enhver tid rundt 15-20 lærlinger ute i felten som utfører varierte arbeidsoppgaver knyttet til drift, vedlikehold og utbygging av strømnettet i vårt forsyningsområdet.

Som lærling i Elvia får du grundig opplæring i praksis og fagbrev som energimontør etter to og et halvt år, i motsetning til lærlinger i for eksempel frisør- eller tømrerbedrifter hvor lærlingperioden er på to år. Det ekstra halve året som lærling i Elvia er en teoretisk del som avsluttes med en eksamen og en praktisk fagprøve i energimontørfaget.

Gode erfaringer med lærlinger

– Vi har gode erfaringer med både lærlingordningen og med lærlingene vi har hatt og de vi har hos oss, og vi er stolte av å ta vårt samfunnsansvar som lærebedrift i en spennende og ikke minst viktig bransje, sier avdelingsleder for montasje i Kongsvinger, Oscar Sigvartsen.

Oscar Sigvartsen, leder for montasje i Elvia, Kongsvinger

Oscar Sigvartsen er leder for montasje i Elvia, på Kongsvinger

Han forteller videre at ansatte i Elvia også nyter godt av lærlingordningen i den forstand at det skaper en stolthet internt, i tillegg til at vi også får en egen utvikling når man lærer opp lærlinger i faget.

– Lærlingene våre er både høyt og lavt. De er oppe i stolper, nede i sjakter og tuneller og jobber med å bygge, vedlikeholde og rette feil på linjer, kabler og transformatorer, sier han.

Rådgiver i HR og organisasjonsutvikling i Elvia, Charlotte Bergli Eriksen, forteller at det er flere ansatte som i sin tid startet som lærlinger, som fortsatt jobber i Elvia.

– Fra et HR-perspektiv er lærlingordningen en viktig rekrutteringskanal for oss. Vi ønsker oss flinke unge folk inn, både kvinner og menn, sier hun.

Charlotte Bergli Eriksen - rådgiver i HR og organisasjonsutvikling

Charlotte Bergli Eriksen er rådgiver i HR og organisasjonsutvikling

Selv om det er en overvekt av mannlige lærlinger i  energimontørfaget, er det stadig flere kvinner som også ønsker å bli energimontører – og en lærlingplass i Elvia kan være en smart vei inn.

Lærlingene trives godt i jobben

Tobias Skarpnord Enger begynte som lærling i Elvia sommeren 2019, etter å ha gått elektro og elenergi på videregående, og han stortrives i Elvia.

– Jeg liker at det aldri er noen like dager. Arbeidsdagene er veldig varierte, enten vi jobber med vedlikehold eller bygger nye kabler, sier han.

Tobias trives så godt at han håper på å få fortsette i Elvia når han blir ferdig utdannet  energimontør etter endt lærlingperiode. På spørsmål om hva som er det morsomste han gjør på jobben, svarer han kontant.

– Det morsomste er feilretting, for da får jeg virkelig brynt meg på utfordringer. Men det er også morsomt å bygge nye linjer.

En annen lærling i Elvia som trives godt er Jørgen Myhren Bekkelund. Han begynte som lærling i juli 2020. Han forteller at typiske arbeidsoppgaver er å bygge ut nye hyttefelt, vedlikehold og utrykning når strømmen går.

Jørgen stortrives med å jobbe utendørs, også om vinteren.

– Det er mye bedre å jobbe ute i minus 15 grader enn når det er null grader og slaps. Vi er dessuten veldig godt kledd, sier han.

Han forteller videre at det han liker aller best med å være lærling i Elvia, er å se og lære hvordan elektrisiteten fungerer i samfunnet, og ikke minst hvor avhengige alle er av den – og særlig nå om dagen når de fleste sitter på hjemmekontor.

– Mitt mål er å bli en så flink energimontør som mulig, avslutter han med et smil.

Her kan du lese mer om hvordan du blir lærling og hva det innebærer.

ledige stillinger elvia

Ledige stillinger

I Elvia er mulighetene mange. På denne siden kan du lese eksempler på ulike stillinger vi lyser ut, kompetanse vi ofte ser etter og ledige stillinger.

Kritisk infrastruktur Elviajpg

Om oss

Elvia er ansvarlige for å sikre at nesten to millioner mennesker i Innlandet, Viken og Oslo har strøm i stikkontakten.

Samfunnsansvar i Elvia. Foto

Vår samfunnsrolle

Elvia leverer strøm til Oslo, Innlandet og Viken, men vår samfunnsrolle handler om mer enn å sørge for at du kan slå på kaffetrakteren om morgenen. En sikker strømforsyning inkluderer også bærekraftige og energieffektive løsninger for en elektrisk fremtid.