Flytting

Enten du skal flytte hjemmefra for første eller for tredje gang må du ha kontroll på ting som strøm, nettleie og elsikkerhet. Her har vi samlet det du trenger å vite før du flytter.

Bestille eller si opp nstrøm og nettleie

Bestille eller si opp strøm og nettleie?

Skal du bestille strøm og nettleie til en ny bolig, eller si opp en aktiv avtale? Da bør du vite dette.

Ungdommer i en gang. Foto

Ikke betal for naboen - bestill strøm på riktig måler

Er du i en flytteprosess og skal bestille strøm og nettleie til din nye bolig? Da er det viktig at du dobbeltsjekker at du har skrevet inn riktig målernummer på bestillingen.

Far og sønn i stue. Foto

Skal du flytte? Ikke glem strøm og nettleie

Hvis du glemmer å ta med strøm og nettleie på flyttelasset risikerer du å flytte inn i en bolig uten strøm eller at du må betale mer enn nødvendig. Dette må du vite om flytting av strøm.

Mann med lommelykt i sikringsskapet. Foto

Strømmen er stengt, hva gjør jeg?

Blinker måleren rødt? Da er måleren mest sannsynlig stengt. Enten fordi vi ikke har registrert kunde på anlegget, eller så har vi ikke registrert at fakturaer er betalt.

eliva-studenter-flytter

Utleier og leietaker - hvem har ansvar for hva?

I et leieforhold har både utleier og leietaker visse plikter for å sikre at boligen er et trygt sted å bo uten farlige brannfeller. Hvem har egentlig ansvar for elsikkerheten?

Elvia betale nettleie og strømregning

Dette må studenter vite om strømregningen

Hva må du vite om strømavtalen, og hvordan skal dere fordele betaling av strømregningen i kollektivet? Vi guider deg gjennom alt du trenger å vite om strøm.

Ungt par pakker

Flytte hjemmefra? Dette må du vite om elsikkerhet

Skal du endelig flytte hjemmefra for første gang, enten alene eller sammen med andre i et kollektiv? Da bør du lese disse rådene for en trygg studenthverdag.

Strømstolpe. Foto

Flytte luftledning, kabel/skap eller stolpe?

Ønsker du å flytte på inntaksledning, legge om fra luftledning til kabel i bakken, eller kanskje du kunne tenkt deg å flytte en stolpe som står litt i veien?

Mann som bygger terrasse. Foto

Oppussing og bygging

Planlegger du å pusse opp, bygge terrasse, garasje eller et lite tilbygg kan det få store konsekvenser hvis du graver feil og forårsaker brudd på strømkabler. Sett deg inn i hva du kan og ikke kan gjøre selv, så slipper du ubehagelige overraskelser.

sikringsskap

Det lokale eltilsyn (DLE) er en del av nettselskapet ditt

DLE står for Det lokale eltilsyn, og deres jobb er å redusere antall skader og ulykker forårsaket av elektrisitet. Alle nettselskap er pålagt å ha en tilsynsenhet som er en del av det offentlige tilsynsapparatet for elsikkerhet.