Bestille eller si opp strøm og nettleie?

Skal du bestille strøm og nettleie til en ny bolig, eller si opp en aktiv avtale? Da bør du vite dette.

Bestille eller si opp = 👉 kontakt strømleverandør

Bestilling av nytt kundeforhold gjør du hos den strømleverandøren du ønsker å bruke. De vil hjelpe deg sånn at du også blir registrert med en nettleieavtale. Hvis du ikke har bestemt deg for hvilken strømleverandør du vil bruke, kan du finne en oversikt over alle tilgjengelige strømleverandører hos strømprisportalen til Forbrukerrådet. 

Skal du flytte

Når du flytter må du ikke glemme å si opp strøm og nettleie i boligen du flytter fra, eller glemme å bestille ny avtale i den nye boligen. Dette kan i verste fall by på noen utfordringer i en allerede stressende situasjon.

Hvis du ikke sier opp avtalen når du flytter kan det være at du betaler for strømmen selv om du ikke lenger bor der. Dersom du glemmer å bestille strøm og nettleie i boligen du flytter inn i, kan du risikere at strømmen blir stengt grunnet manglende kunde. Det er derfor viktig at du husker å si opp når du flytter ut, og at du bestiller en ny avtale når du flytter inn. Er du usikker på hva som er forskjellen mellom strøm og nettleie?

Si opp eller bestille gjør du enkelt hos strømleverandør - ikke hos oss som netteier.

Ikke betal for naboen - bestill strøm på riktig måler

Vi oppdager stadig tilfeller hvor kunder er registrert på feil strømmåler. Dette innebærer at du betaler for en nabo sitt strømforbruk, og ikke ditt eget. Slik finner du ditt målernummer.

Skal du si opp strøm og nettleie?

Oppsigelse av strøm og nettleie gjør du ved å ta kontakt med din nåværende strømleverandør. Når de registrerer en oppsigelse hos seg, vil også nettleieavtalen din bli sagt opp automatisk. Hvis du er usikker på hvem som er din strømleverandør er det fint om du sjekker strømregningen din før du eventuelt tar kontakt med oss.

Hva skjer hvis du ikke har avtale med strømleverandør?

Hvis du har en aktiv nettleieavtale, men ikke valgt deg en strømleverandør vil Elvia levere strøm til deg i henhold til nettselskapenes lovpålagte leveringsplikt for kunder som står uten avtale med en ordinær strømleverandør. Leveringsplikten er ment som en midlertidig ordning og vil normalt være dyrere enn strøm kjøpt fra en ordinær strømleverandør.

Dersom du ikke har mulighet til å bestille strøm og nettleie gjennom en valgfri strømleverandør, kan du fylle ut skjema for bestilling av nettleie. Hvis du er registrert med leveringsplikt fra Elvia og ønsker å si opp kan du fylle ut skjema for oppsigelse.