Mitt Elvia

Trenger du hjelp til å forstå strømforbruket ditt på Min side eller har du spørsmål om Elvia-appen? Planlegger du å pusse opp og lurer på hva du kan gjøre selv av elektrisk arbeid, eller kanskje du ønsker å flytte sikringsskapet ditt eller legge inn strøm på hytta? På denne siden har vi samlet svarene på disse – og enda flere – spørsmål.

Bytte_lyspaere

Oppussing og bygging

Det er alltid spennende med et nytt oppussingsprosjekt, men det er ikke alt du kan eller bør gjøre på egen hånd – spesielt ikke når det gjelder elektrisk arbeid. Hvis du planlegger å bygge terrasse, garasje eller et lite tilbygg kan det for eksempel få store konsekvenser hvis du graver feil og forårsaker brudd på strømkabler. Sett deg inn i hva du kan og ikke kan gjøre selv på forhånd, så slipper du ubehagelige overraskelser.

Elvia-ansatt jobber på nettstasjon. Foto

Tilknytning til strømnettet

Tilknytning til strømnettet kan ta tid, og det er derfor viktig at du tar kontakt tidlig. Avhengig av hvor langt du har kommet i planleggingen og hvor stort prosjektet ditt er, er det ulike veier for å starte prosessen.

Bestille eller si opp nstrøm og nettleie

Bestille eller si opp strøm og nettleie?

Skal du bestille strøm og nettleie til en ny bolig, eller si opp en aktiv avtale? Da bør du vite dette.

Far og sønn i stue. Foto

Flytting

Enten du skal flytte hjemmefra for første eller for tredje gang må du ha kontroll på ting som strøm, nettleie og elsikkerhet. Her har vi samlet det du trenger å vite før du flytter.

mann_bruker_mobiltelefon. foto

Vår app: Elvia rett i lomma

Med Elvia-appen får du oversikt og kontroll over strømforbruket ditt. Her finner du mer informasjon om appen vår og hvordan du laster den ned.

Hvorfor stenger vi strømmen din? 

Denne vinterens usedvanlig høye strømpriser har gjort det vanskelig for mange å få endene til å møtes. Skulle du ha problemer med å betale strømregningen din, er det viktig at du tar kontakt med din strømleverandør for å unngå stenging av strøm hjemme hos deg. Mer om stenging av strøm her.

Husk dette hvis du planlegger å pusse opp

Ingen bruker så mye penger på å pusse opp som oss nordmenn. Hvert eneste år bruker vi samlet over 70 milliarder kroner på å pusse opp hjemmene og hyttene våre. Dette må du huske hvis du har planer om oppussing.

Skal du oppgradere det elektriske anlegget?

Er det på tide å oppgradere det elektriske anlegget i boligen din? Det er begrenset hva du har lov til å gjøre selv, og hva du må overlate til en faglært elektriker. Her er en oversikt over hva du faktisk kan gjøre selv.

På flyttefot?

Enten du skal flytte hjemmefra for første eller for tredje gang må du ha kontroll på ting som strøm, nettleie og elsikkerhet. Er du student og lurer på hvem som skal stå for strømregningen eller er du usikker på om det er utleier eller leietaker som har ansvar for elsikkerhet? Her har vi samlet det du trenger å vite før du flytter. Her finner du mer informasjon for deg som skal flytte.