Oppussing og bygging

Planlegger du å pusse opp, bygge terrasse, garasje eller et lite tilbygg kan det få store konsekvenser hvis du graver feil og forårsaker brudd på strømkabler. Sett deg inn i hva du kan og ikke kan gjøre selv, så slipper du ubehagelige overraskelser.

Husk dette hvis du planlegger å pusse opp

Går du med planer om å pusse opp, er det viktig med god planlegging. Det vil gjøre jobben både enklere, mer effektiv og mindre kostbart.

Dame og mann bygger terrasse. Foto

Husk at det ikke alltid er nok kapasitet til å øke effektuttaket/hovedsikringen.

Dersom du pusser opp kjøkkenet og for eksempel vil bytte til induksjonsovn, eller at det trengs mer kapasitet i forbindelse med at oljefyring avvikles, ta kontakt med elektriker slik at det praktiske med eventuelle forsterkninger er i orden til ønsket tid. Her er tips til deg som planlegger å pusse opp.

Inne:

Ute:

Hvem skal kontaktes?

Det er alltid spennende med et nytt oppussingsprosjekt, men det er ikke alt du kan eller bør gjøre på egen hånd – spesielt ikke når det gjelder elektrisk arbeid.

Mann med sot i ansiktet. Foto

Er du usikker på hvem du skal kontakte for å komme i gang med prosjektet ditt? Noen prosjekter krever at du tar kontakt med Elvia i forkant av oppussingen.
Se listen over hvem som skal kontaktes her