Oppussing og bygging

Planlegger du å pusse opp, bygge terrasse, garasje eller et lite tilbygg kan det få store konsekvenser hvis du graver feil og forårsaker brudd på strømkabler. Sett deg inn i hva du kan og ikke kan gjøre selv, så slipper du ubehagelige overraskelser.

Video kan ikke vises

Du må godta bruk av funksjonelle cookies for å kunne spille av video.

Husk dette hvis du planlegger å pusse opp

Går du med planer om å pusse opp, er det viktig med god planlegging. Det vil gjøre jobben både enklere, mer effektiv og mindre kostbart. Husk at det ikke alltid er nok kapasitet til å øke effektuttaket/hovedsikringen.

Dersom du pusser opp kjøkkenet og for eksempel tenker å bytte til induksjonsovn, eller at det trengs mer kapasitet i forbindelse med at oljefyring avvikles, ta kontakt med en godkjent elektriker slik at det praktiske med eventuelle forsterkninger er i orden til ønsket tid. Her er tips til deg som planlegger å pusse opp. Har du prosjekter i hagen og skal grave eller felle trær? Da er det lurt å sjekke avstanden til strømførende linjer og kabler før du starter. Les mer om graving eller trefelling og beskjæring.

Skal du endre eller gjøre noe helt nytt?

Inne:

Ute:

Hvem skal kontaktes?

Det er alltid spennende med et nytt oppussingsprosjekt, men det er ikke alt du kan eller bør gjøre på egen hånd – spesielt ikke når det gjelder elektrisk arbeid. Det å leke hobbyelektriker kan koste deg dyrt.

Dame fikser belysning. Foto

Er du usikker på hvem du skal kontakte for å komme i gang med prosjektet ditt? Noen prosjekter krever at du tar kontakt med Elvia i forkant av oppussingen.
Se listen over hvem som skal kontaktes her

Graveprosjekter

Spør oss alltid før du setter i gang små eller store graveprosjekter. Strømkabler i bakken kan være livsfarlige, så en kabelpåvisning er helt nødvendig.

Erstatningsansvar

Skader på Elvias strømnett som nettstasjoner, kabler og ledninger kan få store konsekvenser og gjøre mange strømløse. Den som forårsaker skaden vil bli stilt økonomisk ansvarlig for de totale kostnadene som følge av strømbruddet. Erstatningsbeløpet og KILE-kostnaden kan bli store ved større hendelser.