Skal du pusse opp? Her finner du hvem du skal kontakte

Er du usikker på hvem du skal kontakte for å komme i gang med oppussingsprosjektet ditt? Noen prosjekter krever at du kontakter Elvia i forkant, men oftest er det lurt å starte med å kontakte elektriker.

Det kan være at du må kontakte nettselskapet i forkant fordi det må gjøres endringer i strømnettet, eller at arbeidet som skal gjøres er søknadspliktig. På en annen side; for mange oppussingsprosjekter er det beste å ta direkte kontakt med den godkjente elektroinstallatøren du ønsker å bruke.

Finner du ikke «din» elektriker i Elvirksomhetsregisteret, har ikke firmaet lov til å utføre arbeid på ditt elektriske anlegg.

Alt arbeid på elektriske anlegg skal utføres og dokumenteres av en registrert elektrovirksomhet. Fall ikke for fristelsen å be om en vennetjeneste, eller leke hobbyelektriker selv. Det kan koste deg dyrt.

Ønsker du å flytte en stolpe, kabel, skap eller legge luftstrekk i bakken?

Dersom du skal bygge eller grave på tomten din og har behov for å flytte en strømstolpe eller et kabelskap som står i veien? Da finner du priseksempler og fremgangsmåte her. Vær oppmerksom på at du må dekke kostnadene selv.

Skal du rive boligen?

Hvis du skal rive boligen må du ta kontakt med Elvia i god tid før rivejobben skal begynne. Ønsker du å lese mer om riveprosjekter?

Skal du oppgradere eller bytte sikringsskapet?

Hvis du skal oppgradere sikringsskapet eller øke sikringsstørrelsen kan du ta kontakt direkte med en godkjent elektroinstallatør. Elektroinstallatøren sender inn søknad til Elvia for å sjekke om det er mulig å forsterke sikringsstørrelsen for å få mer strøm inn til huset. Hvis økningen forutsetter oppgradering i strømnettet, sender Elvia deg som kunde et uforpliktende pristilbud som må betales før elektroinstallatøren eventuelt kan endre sikringsstørrelsen din.

Skal du skifte kledning på huset?

Hvis du har luftstikkledning og trenger å fjerne denne fra veggen i en periode, kan en godkjent elektroinstallatør eller du som kunde bestille frakobling og tilkobling direkte fra en av våre godkjente entreprenører. Les mer om midlertidig fra- og tilkobling her.

Skal du installere elbillader hjemme?

Hvis du må oppgradere sikringsstørrelsen din eller det må utføres noen endringer i måleren må det søkes til Elvia via den godkjente elektroinstallatøren du har valgt ut. Hvis du kun skal installere laderen, og ikke gjøre noen endringer – trenger du ikke søke til Elvia i forkant. Her vil leverandøren av utstyret eller elektroinstallatøren hjelpe deg i gang.

Skal du grave i hagen din?

Hvis du skal grave i hagen er det viktig at du bestiller kabelpåvisning før du setter spaden i jorda. Strømkabler i bakken utgjør en stor risiko og kan føre til alvorlige personskader, strømbrudd og høye kostnader. Du kan bestille en gratis kabelpåvisning på ledningsportalen.no. Her er tre ting du må vite før du graver.

Dersom en strømkabel blir skadet ved graving eller felling av trær kan du bli stilt økonomisk ansvarlig. Sett deg grundig inn i hvilke forpliktelser du har.

Skal du felle trær i hagen som står nærme strømlinjene?

Hvis treet står på din egen eiendom, kan du felle selv - men vær oppmerksom på at du kanskje må ha tillatelse fra kommunen og eventuelt andre før du starter.

Husk at du selv er ansvarlig både for din egen sikkerhet og for at trefellingen ikke skader våre linjer. Dersom du ønsker profesjonell hjelp til trefelling, så kan du lese mer og sende forespørsel om trefelling her.

Er du fortsatt i tvil om hvem du skal kontakte?
Ta kontakt med vårt kundesenter så vil vi hjelpe deg så godt vi kan.

Graveprosjekter

Spør oss alltid før du setter i gang små eller store graveprosjekter. Strømkabler i bakken kan være livsfarlige, så en kabelpåvisning er helt nødvendig.

Erstatningsansvar

Skader på Elvias strømnett som nettstasjoner, kabler og ledninger kan få store konsekvenser og gjøre mange strømløse. Den som forårsaker skaden vil bli stilt økonomisk ansvarlig for de totale kostnadene som følge av strømbruddet. Erstatningsbeløpet og KILE-kostnaden kan bli store ved større hendelser.