Derfor er det oftere strømbrudd i Østfold

Noen områder i Østfold opplever strømbrudd oftere enn folk som er bosatt i andre deler av landet. Dette er det flere grunner til.

I Østfold er det mange linjer over bakken, i motsetning til for eksempel i Oslo hvor kablene ligger i bakken. Når det blir uvær og sterk vind i kastene er linjer i luften mye mer utsatt.

Østfold er mer utsatt for lynnedslag

Østlandet har dessuten et landskap og en lokasjon som tiltrekker seg lyn og torden i større grad enn for eksempel i Nord-Norge. Det registreres derfor langt flere lynnedslag i denne delen av landet enn andre steder.

I tillegg har nettet i Østfold tilhørt flere nettselskaper opp gjennom årene, og mye tyder på at ikke alle har vært like effektive når det kommer til vedlikehold av strømlinjene.

Oftere strømbrudd i gamle nett

Noen steder i Østfold er det gammelt nett, og det er særlig i disse områdene at man blir utsatt for strømbrudd oftere enn andre.

Det jobbes imidlertid med å forsterke det regionale strømnettet i Østfold. De siste årene har denne delen av landet opplevd en betydelig befolkningsvekst og økt næringsvirksomhet i og rundt byene Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

Derfor jobbes det kontinuerlig med oppgradering av elnettet for å sikre en mer stabil strømforsyning. Særlig i deler av indre Østfold oppleves ustabil strømtilførsel og hyppige strømbrudd.

Slik jobber vi i ekstremvær

Som regel er det været som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. Ekstremvær kan imidlertid skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting til et utfordrende og krevende arbeid.

Strømbrudd: Dette er de vanligste årsakene

Det er kjedelig å oppleve et strømbrudd, men det er ikke alltid til å unngå.