API for nettleie-priser kan gjøre hjemmet ditt smartere og mer lønnsomt

Elvia har laget et API som gir ut prisene på nettleie per time, både for privat- og bedriftskunder. Vårt nettleie-API kan hjelpe deg å gjøre strømforbruket ditt smartere. Les mer om hvordan du tar i bruk vårt gridtariff-api.

Bakgrunnen for at vi har laget et nettleie-API er innføring av ny nettleiemodell fra 1. juli 2022. Den nye nettleiemodellen har tydeliggjort ønsket fra mange kunder, og særlig de som har smarte hjem, har for å kunne bruke totalprisen du betaler for strøm (spotpris) og nettleie til å styre hjemmet og forbruket på en bedre måte. Altså å gjøre hjemmet eller bedriften din smartere.

Hvordan fungerer vårt nettleie-API?

Timesprisene fra nettleie API-et (gridtariff-api) kan legges oppå spotpriser for å få en total pris du kan styre hjemmet eller bedriften etter.

API-et gir ut priser for de aller fleste nettleiemodellene og kundene hos Elvia, bortsett fra noen få som har for eksempel redusert elavgift eller fellesmålte anlegg.

API-et følger ElBits sin standard for gridtariff-api.

Hvis du har en smarthusleverandør og lurer på om de tar i bruk nettleie-prisene i sin løsning, ta kontakt med leverandøren din.

Du som privatperson kan hente ut prisene selv, hvis du har kunnskaper om bruk av API-er.

Her kan du laste ned en guide for tilgang til gridtariff-api.

Ofte stilte spørsmål og svar

Her kan du laste ned en guide for bruk av API-et. I det dokumentet finner du alt du trenger å vite.

API-et kan brukes av alle som ønsker å hente nettleieprisene for å for eksempel styre forbruket etter nettleieprisen. Prisen per time kan brukes til strømstyring ved å for eksempel slå av varmtvannstanken når nettleien er dyr. Eller slå på lading av elbilen når nettleien er lav.

API er et hjelpeverktøy som brukes i programmering eller et grensesnitt mot en eller flere tjenester i et operativsystem, en databasetjener eller lignende. Elvias API er et verktøy du kan bruke for å styre strømforbruket etter nettleieprisen.

Nei, det er helt gratis å bruke vårt API.

API-et gir deg tilgang til priser i kr/time for fastleddet og kr/kWh for energileddet per time. Dette er den samme måten Nord Pool opererer for spotpriser.

API-et er åpent for alle, men er i hovedsak for Elvia-kunder. Grunnen til det er at vi tar utgangspunkt i alle private nettleiemodeller og tariffer i vårt forsyningsområde som er Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold.

Vårt nettleie-API kan brukes av både privatkunder og bedrifter.

Bruker du smarthusløsninger som er kjøpt fra en smarthusleverandør, er det smarthusleverandøren som må sørge for å hente prisene fra vårt API og gjøre de tilgjengelige i smarthusløsningen din.

Har du spørsmål om dette er det best at du tar kontakt med din smarthusleverandør.

Kvinne sitter ved bordet med ipad og logger inn på elvia.no

Drømmer du om et smarthus?

Det som for noen år siden var en virkelighetsfjern drøm man bare så på film, er ikke lenger uoppnåelig. Med høyteknologiske løsninger kan du sikre deg drømmen om et smarthus.

Dame som setter i lyspære. Foto

Forbruk og sparing

De aller fleste bruker strøm hjemme hos seg selv uten å tenke noe særlig over forbruket. Men med stadig flere apparater og elektroniske dingser rundt oss kan det lønne seg å være bevisst på husholdningens strømforbruk.

Far og datter med nettbrett.

Elsikkerhet i hjemmet

Det er heldigvis ganske enkelt å gjøre hjemmet ditt tryggere for hele familien. Her har vi samlet alt du trenger å vite om et elsikkert hjem.