Slik jobber vi i ekstremvær

Som regel er det været som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. Ekstremvær kan imidlertid skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting til et utfordrende og krevende arbeid.

Elvia prioriterer alltid HMS og sikkerheten til vårt mannskap først, men det betyr ikke at vi ikke jobber i ekstremvær – for det gjør vi, noen ganger til og med døgnet rundt. Med det sier seg selv at når været er så ekstremt at folk blir oppfordret til å holde seg innendørs, så er det en stor utfordring å jobbe med feilretting.

Gutt som ser på Elvia ute i ekstremvær

Kaller inn ekstra mannskap ved ekstremvær

Ofte er det mange og store trær som har falt over strømlinjen, så det kan derfor være vanskelig å si nøyaktig når feilen er utbedret og strømmen kommer tilbake. Men vi sørger alltid for å kalle inn ekstra mannskaper ved varsling av ekstremvær som for eksempel storm, lyn og torden – både til å jobbe med feilretting ute i felten og på kundeservice. Ekstremvær kan forårsake mye skade og det kan til tider komme mange meldinger om strømbrudd samtidig.

Vi skjønner godt frustrasjonen ved å ikke vite hvor lenge du skal være uten strøm, men du kan være trygg på at vi jobber med saken, og det så raskt vi bare kan. Noen ganger tar det imidlertid lenger tid å rydde opp enn andre ganger, avhengig av skadeomfanget og selvfølgelig værforholdene. Når store trær knekker som fyrstikker i nærheten av mannskapet vårt, har vi ikke annet valg enn å vente på bedre vær.

Vi prioriterer feilretting 

Dersom skadeomfanget av strømbruddet er veldig stort, er det mange som ringer oss. Du vil da få informasjon via vår telefonsvarer. Men du kan sjekke strømbruddkartet vårt for oppdatert informasjon om alle kjente strømbrudd. Viser kartet at ditt område er berørt, kan du være trygg på at vi allerede er på saken. Du kan også sjekke Facebook-siden vår som oppdateres når vi har kapasitet.

Ta kontakt med oss hvis du er utsatt for strømbrudd som ikke står i strømbruddkartet. Du kan melde fra om uregistrerte strømbrudd på telefon 22 44 10 40, når som helst på døgnet.

Du får beskjed hvis feilen ligger i høyspentnettet

Ligger feilen i høyspentnettet vil du motta en SMS med informasjon fra oss. Men hvis feilen ligger i lavspentnettet, det vil si det siste strekket fra transformator og inn til boligen din, vil den ikke bli fanget opp av våre varslingssystemer.

Strømledninger kan være livsfarlige

Ekstremvær kan i noen tilfeller føre til at ledninger blåser ned på bakken. Disse må aldri berøres, da de kan være strømførende og dermed livsfarlige. Oppdager du slike strømledninger, må du for din egen sikkerhet holde avstand og melde fra til oss så raskt som mulig.

Mor og datter foran peisen. Foto

Slik forbereder du deg på strømbrudd

Hvor forberedt er du egentlig på et omfattende strømbrudd? Her er rådene du må vite om. Som oftest kommer strømmen ganske raskt tilbake, men hva om den ble borte i flere dager?   

Arbeidere i Elvia under ekstremværet Frank

Da ekstremværet Frank tok strømmen

En del av vårt samfunnsoppdrag er å sørge for en sikker strømforsyning uansett vær. I januar 2021 forårsaket ekstremværet Frank store skader og flere omfattende strømbrudd som berørte mange hundre strømkunder, blant annet i Trysil og Åmodt.

Lyn slår ned i hus. Foto

Slik kan du redusere faren for brann ved lynnedslag

Lynnedslag kan være livsfarlig hvis lynet slår ned i det elektriske anlegget. Derfor bør du ta noen enkle forholdsregler for å sikre elektriske apparater og dermed redusere faren for brann hjemme hos deg.