Elsikkerhet i hjemmet

Det er heldigvis ganske enkelt å gjøre hjemmet ditt tryggere for hele familien. Her har vi samlet alt du trenger å vite om et elsikkert hjem.

Visste du at du selv er ansvarlig for at det elektriske utstyret ditt og det elektriske anlegget i boligen er i god stand? Du må også sørge for at det brukes riktig.

Hånd steker mat i panne på komfyr.

10 tips til et elsikkert hjem

Du kan ha flere brannfeller hjemme uten å være klar over det. Her er tipsene som gir deg en tryggere hverdag i et elsikkert hjem.

En mann med skjøteledning. Foto

Tenk elsikkerhet i julen

Julen er dessverre en høytid for boligbranner. Det er derfor ekstra viktig å være oppmerksom på potensielle brannfarer. Vi gir deg rådene om riktig bruk av skjøteledninger, og hva du bør sjekke før du slår på elektriske juledekorasjoner inne og ute.

Sikringsskap. Foto

Vedlikehold av strøm: Dette må du gjøre selv

Når sjekket du sist tilstanden på sikringsskapet eller på det elektriske utstyret ditt? Strømmen hjemme hos deg selv krever nemlig noe vedlikehold av deg.

Hånd lader mobil

Slik reduserer du brannfare ved lading

Vi omgir oss med stadig flere elektroniske dingser som må lades i hytt og pine. Men hyppig og feil lading kan være brannfarlig.

sikringsskap. Foto

Slik sjekker du om du har feil på det elektriske anlegget

Det er du selv som har ansvaret for at det elektriske anlegget ditt er i forskriftsmessig stand. Derfor bør anlegget sjekkes regelmessig av profesjonelle aktører, men det er også mye du kan sjekke selv.

Jordfeil kan gi støt via kaffemaskinen.

Dette bør du vite om jordfeil

Jordfeil kan være farligere enn du kanskje tror, da det kan føre til både livsfarlige støt eller brann. Ikke bare hos deg, men også i andre elektriske anlegg i nabolaget ditt.

Dame som sitter i mørket foran PC. Foto

Både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen kan starte en brann

Det er derfor viktig at du ikke bruker disse om natta når du sover, eller når du ikke er hjemme.