Elsikkerhet

Visste du at mange boligbranner starter i det elektriske anlegget og kunne vært unngått med en regelmessig sjekk? Også feil bruk og dårlig vedlikehold av elektriske apparater kan føre til farlige situasjoner for liv og helse. Ikke alle tenker over at strøm er en farlig vare som må behandles med forsiktighet, eller at det finnes en del faretegn man bør følge med på. Det er derfor viktig å ta elsikkerhet på alvor i hverdagen.

farlige forhold tre over linje. Foto

Meld fra om farlige forhold

Har du sett en strømledning på bakken, et åpent strømskap eller et tre som har falt over en strømførende linje? Dette er farlige forhold – hold avstand og meld fra til oss!

Nødstrøm

Nødstrøm – når strømmen blir borte

Vil du unngå å sitte uten strøm under et eventuelt strømbrudd kan det være smart med nødstrøm.

Uvær

Strøm og uvær

Uvær er den hyppigste årsaken til strømbrudd. Vi er alltid i beredskap, og samarbeider tett med meteorologer når det gjelder værvarsel, slik at vi og du kan være forberedt når uværet først er ute. Storm og uvær kan gjøre store skader på strømnettet.

lyspaere

Slik får du et elsikkert hjem

Visste du at du selv er ansvarlig for at det elektriske utstyret ditt og det elektriske anlegget i boligen er i god stand? Du må også sørge for at det brukes riktig. Det er heldigvis ganske enkelt å gjøre hjemmet ditt tryggere for hele familien. Her har vi samlet alt du trenger å vite om et elsikkert hjem.

Sikringsskap elektriker. Foto

Det lokale eltilsyn (DLE) er en del av nettselskapet ditt

DLE står for Det lokale eltilsyn, og deres jobb er å redusere antall skader og ulykker forårsaket av elektrisitet. Alle nettselskap er pålagt å ha en tilsynsenhet som er en del av det offentlige tilsynsapparatet for elsikkerhet.

Dame som sitter i mørket foran PC. Foto

Derfor skal du ikke vaske klær på natta

Det er derfor viktig at du ikke bruker disse om natta når du sover, eller når du ikke er hjemme.

En mann fyrer i ovnen. Foto

Elsikkerhet er like viktig på hytta

Ser du frem til hyggelige kvelder foran peisen på hytta, etter å ha tilbragt dagen ute i frisk og klar luft i naturens vakre omgivelser? Husk at elsikkerhet er minst like viktig på hytta som hjemme, spesielt hvis du har en eldre hytte.

Fikse skjøteledningen - Elvia

Hobbyelektriker? Dette har du lov til å gjøre selv av elektrisk arbeid

Bor det en liten hobbyelektriker i deg? Uansett om du er over snittet handy eller bare er ute etter å spare litt penger, er det begrenset hva du har lov til å gjøre selv på det elektriske anlegget i boligen din.

Slik reduserer du brannfare ved lading

Vi omgir oss med stadig flere elektroniske dingser som må lades i hytt og pine. Men hyppig og feil lading kan være brannfarlig.
Les mer om hvorfor du bør trekke ut laderen etter bruk

Lynnedslag fører til mange branner hvert år

Sommeren og sensommeren er høysesong for tordenvær og lynnedslag i Norge. Hvert år oppstår rundt 3000 branner som følge av lynnedslag, som også kan gjøre stor skade uten at det nødvendigvis begynner å brenne. Slik kan du redusere faren for brann ved lynnedslag.