Elsikkerhet

Visste du at mange boligbranner starter i det elektriske anlegget og kunne vært unngått med en regelmessig sjekk? Også feil bruk og dårlig vedlikehold av elektriske apparater kan føre til farlige situasjoner for liv og helse. Ikke alle tenker over at strøm er en farlig vare som må behandles med forsiktighet, eller at det finnes en del faretegn man bør følge med på. Det er derfor viktig å ta elsikkerhet på alvor i hverdagen.

10 tips til et elsikkert hjem

Du kan ha flere brannfeller hjemme uten å være klar over det, men det er heldigvis flere ting du kan gjøre for å få en tryggere hverdag.
Her er tipsene som sikrer et elsikkert hjem

lyspaere

Slik får du et elsikkert hjem

Visste du at du selv er ansvarlig for at det elektriske utstyret ditt og det elektriske anlegget i boligen er i god stand? Du må også sørge for at det brukes riktig. Det er heldigvis ganske enkelt å gjøre hjemmet ditt tryggere for hele familien. Her har vi samlet alt du trenger å vite om et elsikkert hjem.

Slik reduserer du brannfare ved lading

Vi omgir oss med stadig flere elektroniske dingser som må lades i hytt og pine. Men hyppig og feil lading kan være brannfarlig.
Les mer om hvorfor du bør trekke ut laderen etter bruk

Lynnedslag fører til mange branner hvert år

Sommeren og sensommeren er høysesong for tordenvær og lynnedslag i Norge. Hvert år oppstår rundt 3000 branner som følge av lynnedslag, som også kan gjøre stor skade uten at det nødvendigvis begynner å brenne.
Les mer om lynnedslag og skader