Tenk elsikkerhet i julen

Julen er dessverre en høytid for boligbranner. Det er derfor ekstra viktig å være oppmerksom på potensielle brannfarer. Vi gir deg rådene om riktig bruk av skjøteledninger, og hva du bør sjekke før du slår på elektriske juledekorasjoner inne og ute.

Husk at du som hovedregel skal være våken og tilstede når du bruker elektriske apparater - dette gjelder hele året.

Mann med mange skjøteledninger

Unngå overdreven bruk av skjøteledninger i julen

Snart er det jul igjen, og med det tid for familiehygge og ikke minst julepynt og stemningsfull belysning. Mens noen klarer seg med en enkel julestjerne i vinduet, går andre mer drastisk til verks og dekorerer hele huset med julelys – gjerne ved hjelp av flere skjøteledninger.

Utebelysning takrenne

Tips og råd til trygg utebelysning i julen

Visst er det koselig med utebelysning, og da kanskje særlig når det er jul. Det er lite som skaper så god julestemning som snødekte gater med opplyste og julepyntede hus og hager. Kanskje er det barndomsminnene som dukker opp.

Stearinlys

Slik unngår du de vanligste brannfellene i julen

I julen er det mange som koser seg inne med levende lys. Alle vet at uforsiktig bruk av levende lys er brannfarlig, men det er også flere andre brannfeller du bør være ekstra oppmerksom på under julehøytiden.

Fikse skjøteledningen - Elvia

Hobbyelektriker? Dette har du lov til å gjøre selv av elektrisk arbeid

Bor det en liten hobbyelektriker i deg? Uansett om du er over snittet handy eller bare er ute etter å spare litt penger, er det begrenset hva du har lov til å gjøre selv på det elektriske anlegget i boligen din.

julepynt julebelysning. Foto

Julelysene bruker mindre strøm enn du kanskje tror

Her har vi satt sammen noen tips til hvordan du kan spare mest mulig strøm i julen.

Røykvarsler og røyk. Foto

Sjekk røykvarsleren på røykvarslerdagen 1. desember

Den 1. desember er røykvarslerdagen. Røykvarslere, eller brannvarslere som de også kalles, er din viktigste livsforsikring. Visste du at de fleste som omkommer av boligbranner i Norge, er i branner som oppstår mens man sover.

En dame pakker bort juletrelys

Tenk på dette når du pakker vekk julen

Når skal man egentlig rydde bort julen? Noen mener det er trettende dag jul, altså 6. januar, mens andre fortsatt holder på den gamle tradisjonen “Tjuende dag jager Knud julen ut” og dermed venter helt til 13. januar.