Lærling i Elvia

Elvia er ansvarlige for å sikre at to millioner mennesker i Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold har strøm i stikkontakten. Det er viktig for oss, og hele kraftbransjen at vi har lærevillige og engasjerte lærlinger og derfor har vi til enhver tid rundt 15-20 lærlinger ute i felten.

Lærlinger gir oss mulighet til å bygge kompetanse og utvikle mennesker til en av de viktigste jobbene for å nå samfunnskritiske mål i fremtiden, sier Rune Kristiansen Avdelingsleder Utførelse

Hva sier lærlingene?

Det beste med å være lærling i Elvia er nok folka jeg møtte i løpet av læretida mi. Jeg gledet meg hver dag til å komme på jobb med montørene, og det å gjøre en god jobb, sier André Coventry Dahl. 👉 Les Andrés tips til nye lærlinger

André Coventry Dahl deltok som én av 20 finalister i NM for energimontørlærlinger.

Hva får du som lærling i Elvia?

I begynnelsen av læretiden går det meste av tiden med til opplæring, men etter hvert deltar du i de vanlige arbeidsoppgavene på arbeidsplassen. Du har samme rettigheter og plikter som andre ansatte i bedriften, men har også krav på opplæring etter læreplanen i faget. Elvia er godkjent som en lærebedrift. Du får kontinuerlig oppfølging og vurdering gjennom hele læreperioden. 

Hør hva tidligere lærling Kevin Rønhovde fortelle om lærlingperioden i Elvia.

Som lærling i Elvia får du opplæring i:

  • Energimontørfaget - drift, vedlikehold og utbygging

  • Teoretisk del og HMS

Elvia fokuserer på at du får grundig opplæring ‒ både ute i praksis, og teorien du trenger for å bli en dyktig energimontør. Det er grunnen til at lærlingtiden er på to og et halvt år, i motsetning til andre fagbrev, som for eksempel frisør- eller tømrerbedrifter hvor lærlingperioden er på to år.

Dette er fordi du også skal få et ekstra halvt år til å gjennomføre en teoretisk del som avsluttes med en eksamen, og en praktisk fagprøve i energimontørfaget.utdanning.no finner du mer informasjon om det å være lærling. Du kan også lese mer om våre lærlinger her.

Bli med på laget!

Har du lyst til å bli lærling i Elvia?
I januar hvert år lyser Elvia ut nye lærlingstillinger på Finn.no. Dersom du ønsker å bli lærling hos oss ber vi deg om å følge med på Finn i denne perioden. Et tips kan være å opprette et Push-varsel, da vil du få varsling på mobilen og e-post når stillingen er lyst ut.


Ofte stilte spørsmål og svar

I januar hvert år lyser Elvia ut nye lærlingstillinger på Finn.no. Dersom du ønsker å bli lærling hos oss ber vi deg om å følge med på Finn i denne perioden (eks. legg inn et Push-varsel, da vil du få varsling på mobilen når stillingen lyses ut).

Som lærling i Elvia fokuserer vi på at du får grundig opplæring ‒ både ute i praksis, og teorien du trenger for å bli en dyktig energimontør. Det er grunnen til at lærlingtiden er på to og et halvt år, i motsetning til andre fagbrev, som for eksempel frisør- eller tømrerbedrifter hvor lærlingperioden er på to år.

Dette er fordi du også skal få et ekstra halvt år til å gjennomføre en teoretisk del som avsluttes med en eksamen, og en praktisk fagprøve i energimontørfaget.

Elvia lyser normalt sett ut lærlingplasser i disse områdene:

  • Gjøvik

  • Lillehammer

  • Hamar

  • Heradsbygd (Elverum)

  • Kongsvinger

  • Trysil

Kritisk infrastruktur Elviajpg

Litt om oss

Elvia er ansvarlige for å sikre at nesten to millioner mennesker i Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold har strøm i stikkontakten. Fremtiden er elektrisk, og Elvia har en sentral rolle i elektrifiseringen av samfunnet.

By lyser opp kvelden.

Vårt strømnett

Elvia er ansvarlig for drift, vedlikehold og utbygging av strømnettet i Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold. Vi sørger for at over 2 millioner mennesker er koblet på strømnettet hver dag.

Samfunnsansvar i Elvia. Foto

Vår samfunnsrolle

Elvia leverer strøm til Oslo, Innlandet, Akershus og Østfold, men vår samfunnsrolle handler om mer enn å sørge for at du kan slå på kaffetrakteren om morgenen. En sikker strømforsyning inkluderer også bærekraftige og energieffektive løsninger for en elektrisk fremtid.