Slik logger du inn på Min side hos Elvia

For trygg og enkel pålogging på Min side bør du logge inn med BankID. Her kan du lese mer om pålogging med BankID og funksjoner inne på Min side på Elvia.

Fordeler med pålogging med BankID

BankID har i løpet av de siste årene blitt en av de mest bruke innloggingsmetodene i Norge og er en innloggingsmetode mange nordmenn allerede har god kjennskap til enten gjennom NAV, Skatteetaten eller bankforhold. BankID er en av de beste måtene å sikre autentisering av brukere, personopplysninger, forbruksdata og at andre ikke får tilgang til ditt kundeforhold.

Første gang du logger inn på Min side må du bruke Bank-ID - deretter kan du opprette brukernavn og passord.

Slik logger du inn på Min side med BankID

Vi bruker BankID og personnummer for å koble deg som logger inn og kundeforholdet ditt som vi har i vår database. Hvis du aldri har brukt Min side på Elvia før må du opprette en bruker. Når du skal opprette en bruker eller logge inn for første gang må du logge inn med personnummer og BankID. Etter at du har opprettet en bruker kan du velge å fortsette med BankID eller du kan opprette innlogging med e-post og passord.

For å logge inn med BankID trenger du fødselsnummer, kodebrikke eller kodekort fra banken din. Du kan også logge inn med BankID på mobil eller BankID-app.

  1. Klikk på Min side

  2. Velg logg inn

  3. Velg bankID eller bankID på mobil

  4. Fyll ut med din personinformasjon og kode/passord

For å kunne logge inn med BankID på mobil må du ha en nettbankavtale med BankID og kodebrikke. Det er kun banken som har gitt deg BankID som kan aktivere BankID på mobil.
Når du har aktivert BankID på mobil, vil mobilen din fungere som et alternativ til kodebrikke. Er du usikker på om du har aktivert BankID på mobil må du kontakte banken din.

Innlogging med e-post og passord

Hvis du aldri har brukt Min side på Elvia før må du først opprette en bruker. Følg stegene fra 1-4 over. Når du har kommet inn på Min side kan du åpne opprette

Gi andre tilgang til eget forbruk via Min side

På Min side kan du gi andre tilgang til eget kundeforhold, som for eksempel samboer, foreldre, barn eller leieboer.

Dette gjøres ved at for eksempel samboer logger inn på Min side på Elvia med BankID. Her ber andre om tilgang ved å legge inn telefonnummeret til eier. Den som står som eier får tilsendt en SMS med link til egen Min side hvor tilgangsforespørselen kan godkjennes.
Eier kan ikke gi tilganger uten at det er sendt forespørsel fra andre som vil ha tilgang.  

Logg inn på Min side som bedriftskunde? 

Aller først må du lage deg en bruker, slik som beskrevet over.

Når du er logget inn, ber du om å få lagt til din bedrifts kundeforhold. For å få gjort dette trenger du et målernummer og bedriftens kundenummer hos Elvia. Denne informasjonen, som du finner på faktura fra oss eller din strømleverandør.

Kom i gang med den nye innloggingen og funksjonene i Min side.

Mitt forbruk

Trenger du hjelp til å forstå forbruket ditt på Min side? Her finner du en steg-for-steg beskrivelse som forhåpentligvis gjør deg litt klokere på strømforbruket ditt.

Faktura

Har du spørsmål om fakturaen du har mottatt for nettleie? Eller er du kanskje usikker på om det er Elvia eller strømleverandøren din som skal hjelpe deg? Her får du forhåpentligvis svar på det aller meste.

HAN-porten

Ønsker du detaljert informasjon om strømforbruket ditt? Vil du styre strømforbruket ditt bedre? Da kan det være en idé å bestille åpning av HAN-porten på strømmåleren din.