Slik logger du inn på Min side hos Elvia

For trygg og enkel pålogging på Min side bør du logge inn med ID-porten. Her kan du lese mer om pålogging og funksjoner inne på Min side.

Slik kommer du i gang

  1. Klikk på Min side

  2. Velg logg inn

  3. Velg ID-porten

  4. Velg ønsket elektronisk ID

Logg inn med ID-porten

Vi bruker ID-porten for å koble deg som logger inn og kundeforholdet ditt som vi har i vår database. Hvis du aldri har brukt Min side på Elvia før må du opprette en bruker. Når du skal opprette en bruker eller logge inn for første gang må du logge inn med ID-porten. Etter at du har opprettet en bruker kan du velge å fortsette med ID-porten eller du kan opprette innlogging med e-post og passord. Her kan du lese om hvordan du skaffer du deg elektronisk ID for å kunne logge inn.

Første gang du logger inn på Min side må du bruke ID-porten - deretter kan du opprette brukernavn og passord.

Innlogging med e-post og passord

Dersom du foretrekker å logge inn med e-post må du likevel første gang logge inn med ID-porten på Min side. Dette for at vi skal vite at det er deg. Når du er logget inn på Min side kan du klikke på navnet ditt øverst til høyre og deretter opprette "Innloggingsbruker". Legg inn din e-post og opprett passord.

Gi andre tilgang til eget forbruk via Min side

På Min side kan du gi andre tilgang til eget kundeforhold, som for eksempel samboer, foreldre, barn eller leieboer.

Dette gjøres ved at for eksempel samboer logger inn på Min side på Elvia med ID-porten. Her ber andre om tilgang ved å legge inn telefonnummeret til eier. Den som står som eier får tilsendt en SMS med link til egen Min side hvor tilgangsforespørselen kan godkjennes.
Eier kan ikke gi tilganger uten at det er sendt forespørsel fra andre som vil ha tilgang.  

Logg inn på Min side som bedriftskunde? 

Aller først må du lage deg en bruker, slik som beskrevet over.

Når du er logget inn, ber du om å få lagt til din bedrifts kundeforhold. For å få gjort dette trenger du et målernummer og bedriftens kundenummer hos Elvia. Denne informasjonen finner du på faktura fra oss eller din strømleverandør.

Fordeler med pålogging med ID-porten

ID-porten har i løpet av de siste årene blitt en av de mest bruke innloggingsmetodene i Norge og er en innloggingsmetode mange nordmenn allerede har god kjennskap til enten gjennom NAV, Skatteetaten eller bankforhold. ID-porten er en av de beste måtene å sikre autentisering av brukere, personopplysninger, forbruksdata og at andre ikke får tilgang til ditt kundeforhold.

Mitt forbruk

Trenger du hjelp til å forstå forbruket ditt på Min side? Her finner du en steg-for-steg beskrivelse som forhåpentligvis gjør deg litt klokere på strømforbruket ditt.

Faktura

Har du spørsmål om fakturaen du har mottatt for nettleie? Eller er du kanskje usikker på om det er Elvia eller strømleverandøren din som skal hjelpe deg? Her får du forhåpentligvis svar på det aller meste.

HAN-porten

Ønsker du detaljert informasjon om strømforbruket ditt? Vil du styre strømforbruket ditt bedre? Da kan det være en idé å bestille åpning av HAN-porten på strømmåleren din.