Solceller og strømproduksjon

Interessen for å produsere sin egen strøm er stadig økende i Elvia sitt nettområde. Har du planer om å tilknytte et solcelleanlegg eller en annen form for strømproduksjon. Da kan du bli plusskunde.

Godkjenning før tilkobling

En plusskunde er en nettkunde som både forbruker og produserer elektrisitet. Husk at en godkjent elektroinstallatør må sørge for at produksjonsanlegget monteres og kobles til riktig – og at anlegget meldes inn til Elvia i god tid før arbeidet utføres. Dersom et anlegg settes i drift før det er godkjent av Elvia, kan du bli erstatningsansvarlig for eventuelle skader som kan oppstå. 

Mor og sønn bruker strøm smartere med smart device

Slik produserer du din egen strøm

Er du nysgjerrig på mulighetene for å kunne varme huset og lade elbilen med egenprodusert strøm? Nettkunder som både forbruker og produserer elektrisitet kaller vi plusskunder.

Solcellepanel på tak. Foto

Solceller - dette må du vite

Mange er nysgjerrige på mulighetene for å dekke deler av behovet for strøm med egenprodusert kraft fra solceller, og dermed redusere strømregningen.

Solcellepanel og to menn. Foto

Hva er plusskunde hos Elvia?

Lurer du på hva vil det si å være plusskunde hos Elvia? Det får du svar på her.

solceller på leilighetsbygg. foto

Produksjonsdeling av egenprodusert fornybar strøm

Konseptet produksjonsdeling er spesielt relevant for privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner som har installert solcellepaneler, vindturbiner eller andre fornybare energikilder på sine eiendommer.