Drift og vedlikehold

Elvia jobber kontinuerlig med drift og vedlikehold av strømnettet i vårt område, for å sikre at du har en sikker strømforsyning. Skulle strømmen likevel bli borte kan du være trygg på at vi gjør det vi kan for å rette opp i problemet så raskt som mulig, enten det gjelder strømbrudd forårsaket av uvær eller andre uforutsette hendelser.

Strømbrudd

Strømbrudd

De fleste tar strømmen som en selvfølge og er generelt dårlig forberedt hvis den skulle bli borte over lengre tid. Det er heldigvis liten sjanse for å oppleve alvorlige strømbrudd her i Norge, og de er sjeldent langvarige. Det er likevel smart å være forberedt på strømbrudd, slik at du vet hva du bør gjøre hvis strømmen plutselig forsvinner. Vi har samlet alt du trenger å vite om strømbrudd.

Jeg har strømbrudd – hva gjør jeg?

Hvordan reagerer du hvis huset ditt plutselig mørklegges? Dette bør du gjøre hvis du opplever strømbrudd.
Les tipsene her

Dine rettigheter ved langvarige strømbrudd

Hvis du opplever å være helt uten strøm i over 12 timer i strekk, kan du ha rett på en økonomisk kompensasjon – men bare hvis strømbruddet skyldes forhold utenfor ditt ansvarsområde.
Les mer om dine rettigheter ved strømbrudd

0D6A5969

Planlagt utkobling

For at du som kunde skal oppleve så stabil strømforsyning som mulig frem til ditt hjem, utfører vi kontinuerlig arbeid i strømnettet. Ved planlagte utkoblinger er vi nødt til å koble ut strømmen mens arbeidet pågår.

Trefelling i skogen.

Trefelling og beskjæring

Det er viktig å ha full kontroll på trær, busker og annen vegetasjon som befinner seg i nærheten av strømlinjene. Dette gjelder også lavspenningsnettet – altså det siste strekket inn til boligen din, hvor trefelling også kan være nødvendig.

Arbeid med strømlinjer.

Arbeid nær linjer

En sikker strømforsyning er avhengig av at linjenettet kontrolleres jevnlig og effektivt. Ny teknologi gjør både kontroll og vedlikehold enklere. Vi bruker både helikopter og droner for å forenkle arbeidet.

Elvia-ansatt i strømmast

Hva er egentlig beredskap?

Beredskap er å være best mulig forberedt på eventuelle uønskede hendelser, og ha innarbeidede rutiner og systemer for hvordan de skal håndteres hvis de først oppstår.

Elvia-ansatt jobber på nettstasjon. Foto

Beredskap under koronautbruddet

Elvia driver med kritisk infrastruktur, og har døgnbemanning med ansatte som overvåker strømnettet hele tiden. Det skal vi fortsette å gjøre nå i denne spesielle situasjonen på grunn av koronoaviruset. Derfor er vi også i løpende dialog med myndighetene.

Strømmast Elvia

Hva er en helikopterbefaring?

Har du lagt merke til lavtflygende helikopter over huset eller nabolaget, og lurt på hva som egentlig foregår?

Elvia bruker en liten sensor fra Disruptive Technologies

Små smarte sensorer hjelper Elvia med å overvåke strømnettet

Ved hjelp av verdens minste trådløse sensorbrikker, utviklet av det norske teknologiselskapet Disruptive Technologies, overvåker Elvia stadig flere komponenter i strømnettet.