Alt for installatør

Installatører som jobber i Elvias område har litt ulike tekniske krav å forholde seg til og litt ulike måter å sende inn melding om installasjon på. Her finner du oversikt over det du trenger som installatør i Innlandet og i Oslo/Viken.

Slik jobber Elvia - en oversikt over prosessen

For deg som er installatør eller entreprenør i Elvias nettområde, kan det sikkert være fint med en oversikt over hvordan prosessen er i de ulike delene av nettområdet. Her finner du en oversikt over prosessen.

Installatør i Innlandet?

Vi har samlet alle relevante linker til deg her.

Installatør i Oslo/Viken?

Her er oversikten over det som gjelder installatører i disse områdene.

Skal du levere Melding om Installasjonsarbeid?

Det brukes ulike digitale verktøy for å levere meldinger i Oslo/Viken og i Innlandet, men fellesnevneren er uansett at riktige vedlegg gir kortest behandlingstid.

Skal du levere rettemelding?

Logg inn på rettemelding.no.

Retningslinjer og tekniske beskrivelser

Våre retningslinjer og tekniske beskrivelser er samlet i Nettbiblioteket og i REN-blader på REN.no.

Fra- og tilkobling av kabelstikkledninger

Ved behov for kortvarig fra- og tilkobling av kabelstikkledninger i forbindelse med arbeid i sine kunders installasjoner, kan elektroforetaket etter skriftlig tillatelse fra nettselskapet betjene forankoblet kortslutningsvern (KV) for stikkledning under gitte forutsetninger.
Se retningslinje for fra- og tilkobling av kabelstikkledninger utført av elektroforetak.

Målere og utstyr

Her finner du alt om målere og priser på målere og utstyr. Særlig relevant for installatører i Oslo/Viken er informasjon om nedtak og innlevering.

Ladeanlegg og elbil

Trenger du tips til hvilke råd du kan gi til kunder som ønsker ladeanlegg i sameier og borettslag? Her er en beskrivelse av tekniske løsning for ladeanlegg i Oslo/Viken og retningslinjer for montasje av ladesystemer for elbil i Innlandet.

Plusskunder og tilknytning

Andelen plusskunder i Elvias område øker stadig. Her er informasjon for deg som er installatør og skal sende meldinger om nye plusskundeanlegg.